Dünya

ABD'den skandal açıklama! "Laçın Koridoru rahatsızlığı"

ABD Dışişleri Bakanlığı, 'ABD, Azerbaycan'ın Laçın Koridoru’nda bir kontrol noktası kurmasının barış sürecine güven tesis etme çabalarını baltalamasından derin endişe duymaktadır” dedi.

ABD'den skandal açıklama!
24-04-2023 00:53
Google News

ABD, Azerbaycan’ın Ermeni silahlı grupların geçişini, mühimmat, mayın ve diğer askeri teçhizat sevkiyatını önlemek amacıyla Laçın Koridoru'na kurduğu kontrol noktasından rahatsız olduğunu açıkladı.

Ermenistan ordusunun ateşi sonucu 3 Azerbaycan askeri şehit olduErmenistan ordusunun ateşi sonucu 3 Azerbaycan askeri şehit oldu

Azerbaycan: Ermenistan'ın alıkoyduğu 2 asker şiddete ve işkenceye maruz kaldıAzerbaycan: Ermenistan'ın alıkoyduğu 2 asker şiddete ve işkenceye maruz kaldı

ABD'DEN AZERBAYCAN HAZIMSIZLIĞI

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "ABD, Azerbaycan'ın Laçın Koridoru’nda bir kontrol noktası kurmasının barış sürecine güven tesis etme çabalarını baltalamasından derin endişe duymaktadır” denildi.

"PROVOKASYONLARDAN VE DÜŞMANCA EYLEMLERDEN KAÇINMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Bölgeden provokasyon yapan yasadışı Ermeni silahlı gruplara değinilmeyen açıklamada, "Laçın Koridoru’nda serbest şekilde insan ve ticaret dolaşımı olması gerektiğini yineliyoruz. Tarafları barış görüşmelerini yeniden başlatmaya ve sınır boyunca provokasyonlardan ve düşmanca eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Azerbaycan, Laçın Koridoru'nun başlangıcında sınır kontrol noktası kurduAzerbaycan, Laçın Koridoru'nun başlangıcında sınır kontrol noktası kurdu

TÜRK-RUS ORTAK GÖZLEM MERKEZİ BİLGİLENDİRDİ

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti tarafından yapılan açıklamada, 10 Kasım 2020 tarihli üçlü deklarasyona aykırı olarak Ermenistan'dan Azerbaycan topraklarında bulunan yasadışı Ermeni silahlı gruplarına personel geçişini, mühimmat, mayın ve diğer askeri teçhizat sevkiyatını önlemek ve Ermenistan tarafından tek taraflı kurulan kontrol noktasına karşılık olarak Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti’nin birlikleri tarafından Laçın-Hankendi yolunun başlangıcında sınır kontrol noktası kurulduğu duyurulmuştu.

Açıklamada, yerel saatle 12.00'de kurulan sınır kontrol noktası konusunda Rus barış gücü birliği komutanlığı ve Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi de bilgilendirildiği aktarılmıştı.

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ