Dünya

ABD'den Türkiye açıklaması: Uzak durulmalı

Haber 7 - ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye ile İsveç ve Finlandiya arasındaki doğrudan görüşmelerin devam etmesini desteklediklerini söyledi. Suriye'de ise; gerilimi artırabilecek adımlardan uzak durulması gerektiğini kaydetti.

ABD'den Türkiye açıklaması: Uzak durulmalı
31-05-2022 09:29
Google News

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan arasındaki telefon görüşmesinde ikili ve bölgesel konular ele alındı.

Açıklamaya göre iki isim, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durumu ve Ukrayna'nın tarım ürünlerinin küresel piyasalara nasıl ulaşabileceği konusunu değerlendirdi.

Sullivan, İsveç ile Finlandiya'nın NATO'ya katılım sürecine ilişkin Türkiye'nin bu iki ülkeyle yürüttüğü doğrudan görüşmelerin devamını ABD olarak desteklediklerini vurguladı.

"Suriye'de gerilimi artırabilecek adımlardan uzak durulmasınına" değinen Sullivan ayrıca, Doğu Akdeniz'deki tüm anlaşmazlıkların çözümü noktasında diyalog ve diplomasi kanallarının kullanılması konusunda tarafları teşvik etti.

Pentagon'dan Türkiye'ye 'Suriye' operasyonu açıklaması: Çok endişeliyizPentagon'dan Türkiye'ye 'Suriye' operasyonu açıklaması: Çok endişeliyiz

Erdoğan'ın operasyon sinyali ABD'yi endişelendirdiErdoğan'ın operasyon sinyali ABD'yi endişelendirdi

SMO'dan Türkiye'nin harekatına katılma kararı! Bir açıklama da YPG'denSMO'dan Türkiye'nin harekatına katılma kararı! Bir açıklama da YPG'den