Dünya

ABD'yi rahatsız edecek sözler! Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Çin açılımı

Arap-Çin işbirliğine vurgu yapan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, yeni dünya düzeni göndermesi yaparak, "Antik Mısır, Mezopotamya, Arap ülkeleri ve eski Çin medeniyeti eşliğinde yeni bir medeniyet kuruldu" dedi.

ABD'yi rahatsız edecek sözler! Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Çin açılımı
09-12-2022 22:01
Google News

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi’nde konuşan Sisi, Arap-Çin ilişkilerine dair açıklamalar yaptı.

YENİ DÜNYA DÜZENİ İÇİN ASYA GÖNDERMESİ

Arap-Çin işbirliğinin ortak çıkarlar ve zorluklarla mücadele esasları üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Sisi, "Hepimiz ülkelerimizi ve halklarımızı birbirine bağlayan tarihi bağları çok iyi biliyoruz. Antik Mısır, Mezopotamya, Arap ülkeleri ve eski Çin medeniyeti eşliğinde yeni bir medeniyet kuruldu ve şu anda o medeniyette yaşıyoruz." diye konuştu.

Önceliğin tarafların güvenlik ve barışın korunması olması gerektiğini ve işbirliğinin geliştirilmesi gerekliliğini dile getiren Sisi, "Birleşmiş Milletler’in şartları ve uluslararası hukuka uygun bir şekilde uluslararası sistemin onarılması, uluslararası ve bölgesel krizlere yönelik siyasi ve barışçıl çözümlerin bulunması, halkların seçimine ve özeline herhangi bir dış müdahale olmaksızın saygı duyulması gerekiyor." sözlerini kaydetti.

GIDA KRİZİ

Başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere tüm dünyanın karşılaştığı en büyük sorunun gıda krizi ve bunun yansımalarının olduğunu kaydeden Sisi, bu krize karşı gıda üretimi ve temini alanında işbirliğinin geliştirildiğini aktardı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi’ne katılmak üzere dün başkent Riyad’a gitmişti.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ