Politika

Açılışa katılmayan Akşener'den TOGG açıklaması! Erdoğan'ı hedef aldı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Açılışa katılmayan Akşener'den TOGG açıklaması! Erdoğan'ı hedef aldı
02-11-2022 12:12
Google News

"İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Millete katkı sağlayan projelerde olduğu gibi TOGG'a da destek olduklarını belirten Akşener yarım ağızla yapılan çalışmalardan dolayı "Erdoğan'a teşekkür ediyoruz." dedikten sonra ağzındaki baklayı çıkardı.

Davet edildiği halde açılışa katılmayan Meral Akşener, açılışta konuşan ve TOGG projesinin oluşmasında en büyük katkılardan birine sahip olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı particilik yapmakla suçladı.

"ÖTV'Yİ KALDIRACAĞIZ"

İYİ Parti lideri, "Vergilerden önce 300 bin lira olan arabanın fiyatı vergilerle 637 bin liraya çıkıyor. Kasko, sigorta ve vergilerdeki artışlar da araba sahibi olmanın önünde engel oldu. Yerli otomobil üretmekle övünen iktidar, otomotiv sanayisini küçültüyor. Oluşan üretim kaybı 400 binin üzerine çıktı. Bugün Türkiye küresel otomotiv yatırımlarının dışında kalmış durumda. Türk otomotiv sektörünü geliştirecek pek çok çözümle geliyoruz. Kararlı ekonomik koşulları sağlayacağız, otomobillerde ÖTV'yi kaldıracağız, otomobili temel ihtiyaca dönüştüreceğiz." dedi.

Öğretmenlerin grev kararını Meclis'e taşıyan Akşener, "İYİ Parti olarak uzman, başöğretmenlik gibi sınava dayalı düzeni doğru bulmuyoruz. 5 yıl, 15 yıl kıdemi esas alarak maaşlarda düzenleme yapacağız. Ek ders göstergelerini yükselterek öğretmenlerimize bir net maaş ikramiye vereceğiz. Her öğretmenimizin maaşında iyileştirme yapacağız. Tayin, terfi gibi tüm problemleri çözeceğiz. Zengin, güçlü ve mutlu Türkiye vizyonumuzu idealist öğretmenlerimizle gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

 

DEMRE ZİYARETİ
Antalya'nın Demre ilçesinde yaptığı ziyareti değerlendiren Akşener, "Demre bizim için yalanları deşifre eden bir yerdir. Rüzgargülü projemizle 11 milyon öğrencimize ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği vereceğimizi ilan etmiştik. Demre Belediye Başkanımız da iktidar provası olarak pilot uygulamasını başlattı. Daha birinci haftasında kaymakamlık uygulamayı yasakladı. Böylece milletimiz AK Parti'nin siyasetinin engel siyasetini görmüş oldu. İYİ Parti her alandaki projeleri ve kadrolarıyla iktidara hazır" dedi.

 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ