Politika

Aday gösterilmeyen Kılıçdaroğlu'nun yeni Altılı Masa formülü: Liderlerin hepsi Külliye'ye

Adaylığına ittifak ortaklarının yeşil ışık yakmadığı CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yeni formülünü masaya sunduğu öğrenildi. Buna göre Altılı Masadaki her lider "Cumhurbaşkanı Yardımcısı" olacak, her partiye 1 bakanlık verilecek.

Aday gösterilmeyen Kılıçdaroğlu'nun yeni Altılı Masa formülü: Liderlerin hepsi Külliye'ye
17-11-2022 10:33
Google News

Cumhur İktidarını devirmek için bir araya gelen 6+1 partili Millet İttifakı hala cumhurbaşkanı adayını belirleyemiyor ancak formül üstüne formül üretiyor. Altılı masanın son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni bir öneriyle geldiği bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun tavsiyesine göre Altılı masadan ortak bir Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi durumunda diğer liderlerin "Cumhurbaşkanı Yardımcısı" olması öngörülüyor.

Gazeteduvar'ın haberine göre; CHP, mevcut kanuni durumun Cumhurbaşkanı'na yetki devri imkânı vermesi dolayısıyla bu sistemin “ortak yönetim”in hukuki alt yapısı açısından daha doğru olacağı değerlendirmesini yapıyor. Bir diğer öneriye göre ise liderler arasında Meclis’te yer almayı tercih eden siyasetçi olursa bu durumda bazı kararların ve atamaların istişare ile alınmasını sağlayan bir “Danışma Kurulu” oluşturulabilir.

1 YARDIMCILIK, 1 BAKAN

Geçiş sürecindeki yol haritasında Kabine’nin nasıl oluşacağı da bir gündem maddesi. Altılı Masa’nın ortak yönetim anlayışı doğrultusunda her partinin bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile bir bakanı belirleyebileceği konuşuluyor. Sayısının artırılması beklenen diğer bakanların ise Altılı Masa’daki partilerin Meclis seçiminde aldığı oylara göre dağıtılabileceği kaydediliyor.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ