Tahinli kurabiye, günün her anında lezzetli bir atıştırmalık olarak tüketilen, çay ve kahvenin yanında tatlı ihtiyacını en keyifli şekilde karşılayan, son zamanların en popüler tarifidir. Tahinli kurabiyeyi daha sağlıklı bir tarife dönüştürmek için şeker yerine pekmez kullanılabilir. Böylece hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı bir tatlı hazırlanmış olur. Ancak tahinli kurabiyenin ağızda dağılan gıyır gıyır kıvamını tutturmak için ise şeker ve tereyağı kullanılması gerekir. İşte Nermin Gül'ün en özel tarifiyle tahinli kurabiye...
Tahinli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
Yumurta akı
Büyük büyük kıyılmış ceviz içi
Tahinlebi tatlısı nasıl yapılır? Tahinli muhallebi tarifi...
Tahinli Kurabiye Hazırlanışı:
Şeker ve yumurta sarısı bir kabın içine alınır ve iyice çırpılır. Ardından üzerine tereyağı ilave edilerek yoğurulur. Daha sonra sıvıyağ ve tahin ilave edilerek iyice karıştırılır. Hazırlanan karışıma un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip pürüzsüz bir kıvama ulaşıncaya kadar yoğurulur.
Yoğurulan hamur ceviz büyüklüğünde bezelere bölünür ve yuvarlak şekiller verilir. Yuvarlanan kurabiye hamurları, ilk önce yumurta akına sonra da cevize bandırılarak tepsiye sıralanır. Tüm kurabiyeler tepsiye sıralandıktan sonra önceden ısıtılan 180 derece fırına atılır ve takribi 30 dakika kadar pişirerek servis edilebilir. Afiyet olsun...