Politika

AK Parti'li Dağ partisinin 23. Kuruluş Yıl Dönümü Programı hakkında bilgi verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, partisinin yarın yapılacak 23. kuruluş yıl dönümü programına ilişkin "Temamızı 'Umudun, İcraatın ve Geleceğin Adı AK Parti' olarak belirledik." dedi.

AK Parti'li Dağ partisinin 23. Kuruluş Yıl Dönümü Programı hakkında bilgi verdi
13-08-2024 15:07
Google News
ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ.... ANLIK HABERLERİ.
Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti'nin 23. Kuruluş Yıl Dönümü Programı hazırlıklarına ilişkin etkinliğin yapılacağı AK Parti Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

AK Parti 23 yaşında

AK Parti'nin son 23 yılın 22 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uzun süre iktidarda kalmayı başaran siyasi hareketi olduğunu vurgulayan Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, onun yoluna inananlar ve yanında yürüyenlerin azmi, coşkusu ve gayretiyle bu 22 yılda büyük başarılara imza attıklarını söyledi.

AK Parti'nin, bu sürede her alanda gerçekleştirdikleriyle hem değişimin hem dönüşümün hem de reformun adı olduğunu belirten Dağ, "AK Parti sadece siyasi bir parti değil, bir ailedir, bir yuvadır. Bu ailenin ve yuvanın bir ferdi olmaktan büyük bir kıvanç duyuyoruz." dedi.

"AK Parti, geleceğin partisidir"

AK Parti'nin, köklerinden aldığı güçle her daim daha güçlü, her zaman yeni, hep diri ve genç bir parti olduğunu vurgulayan Dağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kurulduğundan bu yana birçok zorluğu aşan partimiz, bu başarılarını lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde mahalle, ilçe ve il teşkilatıyla, gençlik ve kadın kollarıyla birlik ve beraberliğine borçludur. AK Parti, millet uğruna, vatan uğruna, fedakarlığın simgesi olmuştur, bundan sonra da olacaktır. AK Parti, geleceğin partisidir. AK Parti, umutların her daim yeşerdiği partidir. AK Parti, eser siyasetiyle, yaptığı icraatlarıyla bugünlere gelmiş bir partidir. AK Parti, dava ruhuyla yoğrulmuş vatan evlatlarının partisidir."

Dağ, yarın, AK Parti'nin kuruluşunun 23. yıl dönümünü kutlayacaklarını anımsatarak, "Temamızı 'Umudun, İcraatın ve Geleceğin Adı AK Parti' olarak belirledik. Zira adaleti ve kalkınmayı şiar edinen, vatandaşı önceleyen, milli iradeyi baş tacı yapan partimizin umut özelliği yolumuzun en parlak aydınlatıcısıdır." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin can damarı, milletin gönlünde taht kurmalarına vesile olan en önemli siyasetlerinin, bugüne kadar yaptıkları ve yapacakları hizmet ve icraatları olduğunu belirten Dağ, "Umutlarla tomurcuklanan, icraatlarla yeşeren, mazisiyle gurur duyan AK Parti, gelecek kavramını büyük ve güçlü Türkiye inşası yolunda inançla şekillendirmektedir." diye konuştu.

"Daha nice yıllar böyle programlar yapacağımızı ümit ediyoruz"

Partisinin 23. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nı ilk defa AK Parti Kongre Merkezi'nde yapacaklarına dikkati çeken Dağ, programın detaylarına ilişkin şunları kaydetti:

"Programda, kurucularımız, MYK, MKYK üyelerimiz, bakanlarımız, önceki dönem kabine üyelerimiz ile bugüne kadar görev yapmış Meclis Başkanlarımız, teşkilat üyelerimiz bulunacaklar, onları misafir edeceğiz. Programımız, Cumhurbaşkanı'mız ve Genel Başkan'ımızın konuşmaları, film gösterimi, sahne performansı ve Cumhurbaşkanı'mızın hitaplarından sonra bu alanda kurucularımızla vereceğimiz bir fotoğrafla son bulacaktır."

Bunun yanı sıra her il başkanlığının da illerinde program yapacağını aktaran Dağ, "İl başkanlarımız, il kurucularımız, mevcut milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız illerindeki bu coşkuya, aynı zaman diliminde ortak olacaktır. Yarın saat 14.00'te burada programımızı icra ederken her ilde de aynı saatte kuruluş yıl dönümü programını icra edeceğiz." bilgisini verdi.

Dağ, "Programımızı sade ve gösterişten uzak, AK Parti'mizin 23. yılında 22 yıl iktidarda olmanın sorumluluğunu omuzlarımızda hissederek ve inşallah daha uzun yıllar ülkemize iktidar olarak hizmet etmenin heyecanı ile organize ettik. İnşallah daha nice yıllar böyle programlar yapacağımızı ümit ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"AK Parti'ye hem milletvekili hem de belediye başkanı düzeyinde katılımlar olacak"

Gazetecilerin, yarınki programda AK Parti'ye katılım olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Dağ, şunları söyledi:

"Çok şükür AK Parti hep siyasetin merkezi oldu, bundan sonra da siyasetin merkezi olmaya devam edecek. Yarın kurucularla verdiğimiz fotoğraftan sonra AK Parti'ye hem milletvekili hem de belediye başkanı düzeyinde katılımlar olacak. Biz bu katılımlar ile hem de ülkeye yaptığımız hizmet siyasetiyle 85 milyon bütün vatandaşlarımızı kucaklayan söylemlerimiz ile bugüne kadar siyasetin merkezinde bulunduk, bundan sonra da bulunmaya devam edeceğiz."

Dağ, yarın katılımların olacağını, sonraki süreçte de bazı görüşmelerin gerçekleştirileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu hizmet kervanına destek olmak isteyen herkes, bir görüşme içerisinde, bizimle diyalog içinde oluyor. Biz bu durumda hem parti hukukunu hem de parti ilkelerimizi, aynı zamanda da katılım sağlamak isteyenlerin hukukunu koruyacak şekilde süreç yönetimi yapıyoruz. Sonrasında da her şey olgunlaştığında da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Yarın da program içerisinde hem belediye başkanı hem de milletvekili noktasında katılımlar olacak. Bu partimiz açısından ilk değil son da olmayacaktır."

Bundan sonra da bu katılımlarla hizmet kervanını ve AK Parti ailesini büyütmeye devam edeceklerini vurgulayan Dağ, "Sayı olarak artma ihtimalleri var. Onun için belki sayı konusunda takribi şeyler söylemiş olayım. Belediye Başkanlığında 15 veya daha fazla ilçe belediye başkanları ve belde belediye başkanları noktasında katılımlar var. Milletvekili olarak da 2 var. Bugün içinde bazı görüşmeler de var, ona göre de bazı gelişmeler olabilir." ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ'a, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcıları da eşlik etti.

Kaynak: AA

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ