Ekonomi

Akkuyu NGS'nin 1. güç ünitesinde kutup vinci işletmeye alındı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) 390 ton kaldırma kapasiteli ilk dairesel köprü vinci işletmeye alındı. Akkuyu NGS'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu vinç, Akkuyu NGS'nin 1. güç ünitesinin yaşam döngüsünün tüm aşamalarında kullanılacak. Dairesel köprü vinci

Akkuyu NGS'nin 1. güç ünitesinde kutup vinci işletmeye alındı
19-10-2023 15:23
Google News

Akkuyu NGS'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu vinç, Akkuyu NGS'nin 1. güç ünitesinin yaşam döngüsünün tüm aşamalarında kullanılacak.

Dairesel köprü vinci ya da diğer adıyla kutup vinci, reaktör bölmesinin en önemli mekanizmalarından biri olarak kabul ediliyor. Reaktörün ikmali ve bakımı için kullanılacak olan vinç, bölgedeki kaldırma ve taşıma işlemlerinin yanı sıra nükleer yakıtın reaktöre yüklenmesinden sorumlu olan özel bir yeniden yükleme makinesinin çalışma alanına teslim edilmesinde ve çeşitli ekipmanların taşınmasında da görev alacak.

Reaktör binasının üst silindirik kısmına monte edilmiş dairesel bir ray yolu üzerinde hareket edecek olan vincin mekanizması, taşıma işlemlerini reaktör binasının merkezindeki herhangi bir noktada yapabilme imkanı sunuyor. Vincin üzerinde bulunduğu mekanizma da uzunluğu 41,5 metre olan bir köprü boyunca hareket edebiliyor.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ