Politika

Akşener neden meydanlarda görünmüyor? Sebebi belli oldu

14 Mayıs seçimlerinin ardından 28 Mayıs 2. tur çalışmalarında fazla boy göstermeyen Meral Akşener'in, yenilgiye ortak olmak istemediği ve seçimden sonra 'ben demiştim' diyeceği belirtiliyor.

Akşener neden meydanlarda görünmüyor? Sebebi belli oldu
23-05-2023 17:44
Google News

   Haber7-Özel

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 49.5, en yakın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44.9 oy almasının ardından yeni cumhurbaşkanının seçilmesi 28 Mayıs'ta yapılacak olan 2. tur seçimlerine kaldı. 14 Mayıs seçimlerinin ardından aldıkları oy oranıyla büyük bir şok yaşayan muhalefet kanadında Millet İttifakı'nın ikinci partisi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in suskunluğu dikkat çekti.

AKŞENER YENİLGİYE ORTAK OLMAK İSTEMİYOR

14 Mayıs seçimlerinin üzerinden 9 gün geçmesine, 28 Mayıs 2. tur seçimlerine ise sadece 5 gün kalmasına rağmen İYİ Parti liderinin 14 Mayıs öncesi kadar vatandaşların önüne çıkmadığı ve Kemal Kılıçdaroğlu için oy talep etmediği görülüyor. Kılıçdaroğlu'nu aday olarak istememesi ve 'Kumar masası, noter masası' dediği altılı masaya geri dönmesinin ardından tepkilerin odağı olan Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun alacağı bir yenilgiye ortak olmak istemediği belirtiliyor. 

"BEN DEMİŞTİM" DİYECEK

Akşener'in 28 Mayıs'a kadar ki seçim sürecini Kılıçdaroğlu'nun yönetmesini sağlayarak, seçim sonrasında kendisinin suçlanmasının önüne geçmesini ve 28 Mayıs sonrasında gelecek eleştirilere karşı "Ben demiştim" demek istediği söyleniyor. Öte yandan Akşener'in seçimlerin kaybedilmesi durumunda partisi ve altılı masaya karşı el yükseltmek istediği öne sürülüyor. 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ