Politika

Akşener'den Rusya açıklaması: Türkiye, acilen S-400'lerden kurtulmalı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Rusya'nın Ukrayna'ya işgali ve Türkiye'nin bulunduğu konum hakkında açıklama yaptı. Akşener, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemi S-400'lerden "acilen" kurtulması gerektiğini savundu.

Akşener'den Rusya açıklaması: Türkiye, acilen S-400'lerden kurtulmalı
24-02-2022 22:21
Google News

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesini değerlendirdi.

Rusya'nın Ukrayna saldırısını değerlendirdiği paylaşımında, Türkiye'nin acilen S-400'lerden kurtulması gerektiğini belirten Akşener, bu açıklamalarıyla tepki çekti.

Akşener, Twitter'daki hesabından, Rusya'nın bölge devletlerinin güvenlik ve egemenliklerini tehdit etmesinin bir dış politika doktrini değil, Dostoyevski romanlarında görülen türden bir ruhsal bunalım olduğunu ifade etti.

Uluslararası topluma da çağrı yapan Akşener, "Uluslararası toplum bu davranışı şiddetle reddetmeli ve devlet egemenliği ile saldırmazlık ilkesini esas alan uluslararası sistem yaklaşımına ivedilikle geri dönülmelidir. Türkiye ise Rusya ile kurduğu asimetrik ilişki modelinden sıyrılmalı, kendisini kırılgan hale getiren S-400'lerden acilen kurtulmalı, Akkuyu nükleer santralini derhal millileştirmeli, bölgesel istikrara risk oluşturabilecek Kanal İstanbul projesini durdurmalıdır." ifadesine yer verdi.

Akşener, iktidarın; Montrö'nün, Lozan'ın ve Türkiye'yi dünya savaşının dışında tutabilmiş iradenin hayati önemini anlaması gerektiğini kaydetti.

 


Editor : Esha Haber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ