Gündem

Alevi vatandaşlara ağza alınmayacak küfürler eden Yakup Tilki tutuklandı

Alevi vatandaşlara yönelik sosyal medyada ağza alınmayacak ifadelerle küfür eden ve hakaretlerde bulunan Yakup Tilki isimli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Alevi vatandaşlara ağza alınmayacak küfürler eden Yakup Tilki tutuklandı
09-02-2022 23:09
09-02-2022 23:28
Google News

Sosyal medya kullanıcısı Yakup Tilki isimli bir kişi, yaptığı canlı yayın sırasında Alevi vatandaşlara yönelik hakaretlerde bulundu, dakikalarca küfürler etti. Yakup Tilki isimli kişi canlı yayında, "Hz.Ali Alevi ise ben ondan daha Aleviyim. Alevilik diye bir şey yok kafir var. Bunlar kafir... Ben Alevileri sevmem. Benim yayınıma gelmesinler. Gelmeyin bu yayına" şeklinde sözler de söyledi. Olayın ortaya çıkmasının ardından da sosyal medyada tepkiler çığ gibi geldi.

GÖZALTINA ALINDI

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Alevi vatandaşlara yönelik küfür ve hakaret içeren görüntüleri ortaya çıkan kişinin yakalanması için çalışma başlattı. Şüpheli, polis ekiplerince İzmit'te gözaltına alındı.

Konuya ilişkin Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Twitter üzerinden yaptığı sözlü paylaşımla Alevi vatandaşlara yönelik aşağılayıcı ve hakaret mahiyetinde sözler sarf eden şüpheli Y.T. hakkında "halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" suçundan Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

TUTUKLANDI

Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada ise sosyal medya platformlarında, çeşitli inanç gruplarına ve sosyal kesimlere yönelik hakaret içerikli paylaşım yapan kişinin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gerekli adli işlemlere başlanıldığı bildirildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, sosyal medya platformlarında, Alevi vatandaşlara yönelik hakaret içerikli paylaşım yapan Y.T'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheli Y.T, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Alevi vatandaşlara ağza alınmayacak küfürler eden Yakup Tilki tutuklandıAA / Şahin Oktay - Güncel Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet, Hakaret, Alevi, Güncel, Haberler


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ