Dünya

Almanya Dışişleri Bakanı: Ukrayna'nın arkasındayız

İspanya'ya ilk resmi ziyaretini yapan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İspanyol Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile görüşmesinde; Rusya-Ukrayna krizini ve ikili ilişkileri değerlendirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı: Ukrayna'nın arkasındayız
15-02-2022 23:06
Google News

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İspanya'nın başkenti Madrid'e gitmeden önce yaptığı açıklamada, krize barışçıl bir çözüm için her fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

"Biz Avrupa Birliği (AB) ve NATO olarak Ukrayna'nın arkasındayız ve gerilimi azaltma sorumluluğunu açıkça Rusya'da gördüğümüze şüphe yok. Askerleri geri çekmek ve bu konuda tam şeffaflık sağlamak Moskova'daki hükümete bağlı. Bu en azından Rusya'nın da taraf olduğu AGİT ilkelerinin bir gereğidir."

"Durum son derece tehlikeli ve her an tırmanabilir"

Baerbock, Rus birliklerinin Ukrayna sınırına konuşlandırılması nedeniyle bütün bir ülkenin ve nüfusunun kaderinin tehlikede olduğunu savundu.

"Durum son derece tehlikeli ve her an tırmanabilir. Biz Avrupa'da böyle bir şeyin ne kadar çabuk olabileceğini çok iyi biliyoruz."

"Avrupa'nın barış düzeni onlarca yıllık sıkı çalışmayla inşa edildi"

Alman Dışişleri Bakanı, başarıların ve temel özgürlüklerin yanı sıra ekonomik fırsatlar ve refahın da dayandığı Avrupa barış düzeninin onlarca yıllık sıkı çalışmayla inşa edildiğine dikkati çekti.

"Bunu sürekli olarak geliştirdik. Bu asla kaybolmaması veya unutulmaması gereken bir varlıktır. Bu son derece tehlikeli krizde, kıtanın kuzeyinde olduğu kadar güneyinde de doğusunda olduğu kadar batısında da hepimizin tüm tutarlılık ve kararlılıkla bunun arkasında durduğumuzu göstermek daha da önemlidir." 

KAYNAK : AA
Editor : Esha Haber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ