Ekonomi

Altın için kritik gün: O seviyelere dikkat!

Ekonomi - Cuma günü altın için kritik olduğunu belirten Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, tarım dışı istihdam verisinin zayıf gelmesi halinde altının yükselebileceğini dile getirdi.

Altın için kritik gün: O seviyelere dikkat!
01-10-2024 13:57
Google News

Haber7

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin genel olarak sağlam bir durumda olduğunu ve bunu korumak için bankanın araçlarını kullanma niyetinde olduğunu ifade etti.

Fed’in gerçekleştirdiği 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından gelecekte atılacak adımlar hakkında belirleyici olabilecek tüm veriler ise büyük bir dikkatle takip ediliyor. Bunlardan bir tanesi de ABD istihdam piyasası hakkında fikir veren ve piyasaların genellikle yüksek reaksiyon gösterdiği tarım dışı istihdam verisi.

Dış piyasalarda takip edilecek en önemli gelişme cuma günü açıklanacak olan ABD eylül ayı tarım dışı istihdam verisi olacak.

Goldman Sachs, Batı ve Çin'de kısa vadeli faiz oranlarında daha hızlı düşüşler ve güçlü merkez bankası alımlarını gerekçe göstererek 2025 ilk çeyrek için altın fiyatı tahminini ons başına 2.700 dolardan 2.900 dolara yükseltti.

Öte yandan İsrail’in Lübnan’a saldırıları devam ederken yaşanan jeopolitik gerilimin etkileri piyasalarda da hissedilecektir.

Piyasalarda gündemi Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Onur Can Bal, Haber7’ye değerlendirdi.