Anadolu çorbası, çok doyurucu olmasıyla ön plana çıkan bir çorba tarifidir. İçerisinde yeşil mercimek, kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur gibi doyuruculuğu yüksek bakliyatlar bulunmaktadır. Birbirinden farklı bakliyatları kaynatarak yapılan bu çorbanın lezzeti terbiyesi ve son aşamada içerisine eklenen sosundan gelmektedir.
İşte farklı çorba tarifi arayanlara, az malzeme ile enfes lezzet ortaya çıkaracak Anadolu çorbası tarifi…
ANADOLU ÇORBASI TARİFİ
4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
Anadolu çorbası tarifi için malzemeler;
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek,1 yemek kaşığı yeşil mercimek,1 yemek kaşığı pirinç,1 yemek kaşığı bulgur,5 su bardağı suTerbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt,1 adet yumurta sarısı,1 yemek kaşığı unSosu için:
1 adet kuru soğan,2 diş sarımsak,1 yemek kaşığı tereyağı,2 yemek kaşığı zeytinyağı,Tuz, pul biber, karabiber, naneAnadolu çorbası tarifi nasıl yapılır?
Mercimekleri, bulguru ve pirinci yıkayıp bir tencereye alın.İçerisine suyu ilave edip yumuşayana kadar pişirin.Terbiyesi için ayrı bir kabın içerisinde yoğurt, yumurta sarısı ve un pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır.Kaynayan çorbanın suyundan birkaç kepçe alarak terbiyeyi ılıştırın.Terbiye ılıyınca çorbanın çerisine ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.Çorba kaynamaya başlayınca altını kısık ateşe alın ve usul usul pişmeye devam etsin. Sos tavasında yağları, yemeklik doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsakları alıp soteleyin.Soğan diriliğini kaybedip şeffaflaşınca damak tadınıza göre baharatlarını ilave edip bir iki dakika daha kavurun.Ardından kaynayan çorbanın içerisine atıp bir iki tur karıştırın ve altını kapatıp ocaktan alın.
Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Editor : Eshahaber