Ekonomi

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda 278 binden fazla yolcu seyahat etti

Ekonomi - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın hizmete girmiş olduğu 26 Nisan 2023'ten bugüne denli 278 bin 854 kişiyi sevdiklerine hızlı, tehlikesiz ve konforlu birlikte halde ulaştırdıklarını belirtti.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda 278 binden fazla yolcu seyahat etti
30-07-2023 12:10
Google News

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu meydana getirdiği değerlendirmede, çabuk katar hattı ile Ankara-Sivas arasındaki mesafenin 603 kilometreden 405 kilometreye düşürüldüğünü söyledi.

Söz konusu hatla Ankara-Sivas ortada 12 sayaç bulunan kuvvetli yolu seyahat süresinin 2 saate, Ankara-Yozgat arasının da 1 saate indirildiğine ayraç fail Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın hizmete açıldığı 26 Nisan 2023'ten bugüne denli 278 bin 854 kişiyi sevdiklerine hızlı, tehlikesiz ve konforlu ortak biçimde ulaştırdık. Hattaki yolcu yoğunluğu ve yurttaşlarımızdan mevrut taleplerin karşılanması düşüncesince 11 Ağustos bakımından cuma, cumartesi ve alışveriş günleri günce aykırı 8 defa (4+4) yapılmasına değişmeyen verdik. Günlük sayı farkı 3 binden fazla yolcunun seyahat etmiş olduğu Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda, cuma, cumartesi ve alışveriş günleri 966 yabanlık yetenek artışı sağlanmış olacak."

YENİ İSTASYONLAR HİZMETE ALINACAK

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin ilkin çabuk katar hattı projesi Ankara-Sivas güzergahında mevcut Yıldızeli, Yerköy, Sorgun, Akdağmadeni ve Elmadağ'da dünkü istasyon çalışmalarının da bitmeme ettiğini bildirerek, dünkü istasyon imal çalışmalarının ortak an ilkin tamamlanarak hizmete açılması emri verdiğini anlattı.

Çalışmaların geceli gündüzlü sürdürüldüğünü dile getiren Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı güzergahında mevcut Yıldızeli, Yerköy, Sorgun, Akdağmadeni ve Elmadağ istasyonlarında çalışmaların bitirilmesi düşüncesince akıbet etaba geldi. Söz konusu istasyonların hâlâ erişilebilir ve kullanılabilir olması namına projede tadilat yapıldı. Bu plan değişimleri ile halkımızın istasyonlarımıza hâlâ bedava ulaşabilmesi ve bu sayede çabuk kuvvetli yolu muvasala ağından en sansasyonel halde faydalanması hedefleniyor. Fiziki ilerlemede hamle kaydedildi. En endamsız müddette icraat tamamlanarak istasyonlar yurttaşlarımızın hizmetine açılacak."

"YENİ İSTASYONLAR BÖLGE TURİZMİ VE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK"

Uraloğlu, yapımı devam eden istasyonların tamamlanmasının arkası sıra semt turizmi ve ekonomisinin hâlâ da canlanacağına dikkati çekerek, sözlerini, "405 kilometre uzunluğa erbap plan kapsamında hep uzunluğu 66 kilometre bulunan 49 tünel ve uzunluğu 27 kilometre bulunan 49 sayı de köprü yol nesir ettik. Projenin en etraflıca tüneli 5 bin 125 mt. ile Akdağmadeni branşında toprak alıyor. En etraflıca kuvvetli yolu viyadüğünü ise 2 bin 220 mt. ile Çerikli'de yaptık. 89 mt. yüksekliğinde Türkiye'nin en faziletkâr ayağa erbap kuvvetli yolu viyadüğünü Elmadağ'da nesir ettik." diye tamamladı.

Kaynak: HABER7.COM


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ