Yaşam

Ankara yöresinin vazgeçilmez lezzeti: Öllüğün körü tarifi

Ankara mutfağının geleneksel bir lezzeti olan öllüğün körü tarifini adım adım keşfedin.

Ankara yöresinin vazgeçilmez lezzeti: Öllüğün körü tarifi
08-01-2025 15:37
Google News

İç Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında öllüğün körü yemeği yer alıyor. Ankara yöresinde oldukça sık hazırlanan bu yemek, Tükiye'nin geleneksel lezzetlerinden. Ülkemiz, zengin mutfağıyla her yöresinde kendine has lezzetlerle dikkat çekiyor. Bunlardan biri olan Ankara bölgesine ait öllüğün körü yemeği, ismi kulağa ilginç gelse de tadıyla ön plana çıkıyor. Öllüğün körü, tabi ki İç Anadolu'nun vazgeçilmez tadı olan hamur işi ve etle yapılıyor.

Öllüğün körü tarifinin incelikleri ve nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Haber7.com olarak Ankara usulü öllüğün körü yemeği tarifini sizin için hazırladık.

ÖLLÜĞÜN KÖRÜ TARİFİ

Malzemeler:

250 gr kıyma1 adet soğan1 kilo erişteTuzYağ

Ankara usulü öllüğün körü yemeğinin tarifi

ÖLLÜĞÜN KÖRÜ YEMEĞİ YAPILIŞI

Adım1:

Erişteyi haşlayın ve bir kenarda bekletin.

Adım 2:

Soğanı ve kıymayı yağda kavurun. Tuz ve zevkinize göre çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz. Yine tatlandırmak için ceviz de ekleyebilirsiniz.

Adım 3:

Erişteyi yağlayın. Şimdi kıyma ve erişteyi birleştireceğiz.

Adım 4:

Kıyma harcın yarısını (eriştenin sığabileceği büyüklükte) bir tepsi ya da borcama yayın. Üzerine erişteyi yayın. En üstüne de kıymalı harcın diğer yarısını kapatın. Görüntü olarak iki sıra kıyma arasında bir sıra erişte olacak.

Adım 5:

Hazırladığınız tepsiyi fırınlayın. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarın. Porsiyonlayarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir:

Azerbaycan mutfağından narnumru tarifi: Nar ve yumurtanın eşsiz uyumuAzerbaycan mutfağından narnumru tarifi: Nar ve yumurtanın eşsiz uyumu

#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ