Teknoloji

Apple o sorunu tarihe gömecek! Yeni iPhone'larda iki katına çıkıyor...

Teknoloji devi Apple, gelecek iPhone modellerinde en üst seviye olarak sunduğu 1 TB'lık depolama alanını 2 TB'a çıkarmaya hazırlanıyor. Ancak bu artış farklı bir teknolojiyle olacak ve sunduğu avantajlar kadar bazı dezavantajları da var

Apple o sorunu tarihe gömecek! Yeni iPhone'larda iki katına çıkıyor...
25-07-2024 15:48
Google News

Tayvanlı araştırma şirketi TrendForce, bu hafta Apple'ın 2026 yılına kadar dört seviyeli hücre (QLC) teknolojisini kullanan depolama alanına sahip iPhone'ları piyasaya sürmeye başlayacağını tahmin ettiğini açıkladı. Bu teknoloji gelecekte 2TB depolama alanına sahip iPhone'ların önünü açabilir.

QLC, mevcut iPhone'lardaki depolama yongaları için kullanılan üç seviyeli hücre (TLC) teknolojisine kıyasla daha yoğun bir depolama teknolojisi ve bu, aynı fiziksel ayak izi içinde daha yüksek depolama kapasitesine izin verebiliyor. Bir başka avantajı da QLC depolama alanı gigabayt başına fiyat açısından TLC'ye göre genellikle daha ucuz.

Ancak madalyonun bir de diğer yüzü var ve QLC depolamanın TLC depolamaya kıyasla tipik olarak daha düşük okuma ve yazma hızları sunduğu biliniyor.

İPHONE'LARIN HAFIZASI 2 TB'A KADAR ÇIKABİLİR!

QLC'nin yoğunluk ve maliyet avantajları, Apple'ın gelecekteki iPhone'lar için 2 TB depolama kapasitesi çıkarmasının önünü açabilir. TrendForce'un Apple'ın bu teknolojiyi 2026 yılına kadar benimseyeceği tahmini, iPhone 16 modelleri, iPhone 17 modelleri veya iPhone 18 modellerinden başlayarak gelecek iPhone'lara dahil edilebileceği anlamına geliyor.

Bu yılın başlarında tedarik zinciri yayını DigiTimes tarafından yayınlanan bir raporda Apple'ın iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'in 1TB modelleri için QLC'yi değerlendirdiği iddia edilmişti, bu nedenle teknoloji hem 1TB hem de 2TB depolama kapasiteleri için kullanılabilir.

Apple'ın iPhone 16 serisini Eylül ayında duyurması bekleniyor, bu nedenle 2TB depolama kapasitesi ve QLC depolama teknolojisinin bu yıl mı yoksa gelecekte mi tanıtılacağını öğrenmemize sadece iki aydan az bir süre kaldı.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ