Yaşam

Atatürk’ün fotoğrafıyla uygunsuz hareketler yapan tutuklu sanık tahliye edildi

İstanbul’da bir lisede Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafıyla uygunsuz hareketlerle bulunduğu gerekçesiyle hakkında 3 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan tutuklu sanık A.E.S.’nin yargılanmasına başlandı. İlk celseden davayı karara bağlayan mahkeme, sanığın 1 yıl 8 ay ha

Atatürk’ün fotoğrafıyla uygunsuz hareketler yapan tutuklu sanık tahliye edildi
17-10-2023 15:12
Google News

İstanbul Üsküdar'da bulunan bir lisede öğrenim gören lise öğrencisi A.E.S.(17), Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafıyla müstehcen hareketler sergilemiş, liseli gencin görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli genç, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Savcılık, hazırladığı iddianamede şüpheli A.E.S.'nin "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun" kapsamında 3 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan şüpheli A.E.S., oyunda kağıtlar ve fotoğrafların görünmeyecek şekilde dizilip her bir kişinin sırayla fotoğraf çekip çeşitli hareketler yaptığını, hareketi yaptığı sırada fotoğrafta Mustafa Kemal Atatürk olduğunu bilmediğini, kendisine denk geldiğini ancak yaptığımın ne kadar ayıp olduğunun farkında olduğunu söylemiş, videonun 2 yıl önce çekildiğini belirterek pişman olduğunu dile getirmişti.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ