Gündem

Avni Özgürel'den 'D. Mehmet Doğan' ayrıntısı: Osman Yüksel Serdengeçti'nin evind

Avni Özgürel, Mehmet Doğan'ın vefatı üzerine kaleme aldığı yazıda, dostuyla paylaştığı gençlik anılarını ve onun dik duruşunu anlattı. Özgürel, Doğan’ın Mehmet Akif’in ahlakıyla yaşadığını ve Allah’tan rahmet dilediğini belirtti.

Avni Özgürel'den 'D. Mehmet Doğan' ayrıntısı: Osman Yüksel Serdengeçti'nin evind
15-08-2024 17:02
Google News

Gazeteci Yazar Avni Özgürel, Oksijen gazetesinde "D. Mehmed Doğan'ın Ardından" başlıklı yazısında geçtiğimiz günlerde vefat eden Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı D. Mehmet Doğan ile ilgili bir yazı kaleme aldı. 

Özgürel, yazısında 1960’ların ortalarında Türkocağı gençliği arasında yer aldığını ve Mehmet Doğan’ı Yeni İstanbul Gazetesi yazarı ve milletvekili Osman Yüksel Serdengeçti'nin evindeki sohbet halkasında tanıdığını ifade etti. 

Özgürel, yazısında Mehmet Doğan'ı şu ifadelerle andı:

"Rahmet kaynağına dualarla uğurladığımız değerli arkadaşımızı anarken gözümde yıllar önce onu tanıdığım günler canlandı. Hemen hepimiz Türkocağı gençleriydik... Rahmetli Yılmaz Yalçıner’in çocukça bir heyecanla harlamaya çalıştığı milliyetçi gençlik muhitinden söz ediyorum... 1960’ların ortasında milliyetçilik bayrağını taşıyan 'Yeni İstanbul Gazetesi'nin yazarı, aynı zamanda milletvekili Osman Yüksel Serdengeçti ağabeyin Ankara Cebeci semtindeki evindeki sohbet halkasında tanıdım D. Mehmed Doğan’ı... Okuma, dinleme, öğrenme aşkıyla yanıp tutuşan bir delikanlıydı. Onun teşvikiyle Kemal Pilavoğlu Hocaefendi’nin 'İlahi Işık' gazetesinin matbaa işlerini takibi bırakıp Osman Yüksel ağabeyin tavassutuyla Yeni İstanbul’un Ankara bürosuna girdim... Pek sık olmasa da kâh Kültür Müdürü Adnan Ötüken hocanın İzmir Caddesi’ndeki ofisi yakınında, Kocabeyoğlu pasajında, Türk-İş Binası alt katındaki sahaflarda rastlaştık. İstanbul’a taşınınca büsbütün uzaklaştık. Muhsin Mete dostumuzun TRT’deki çalışması vesile oldu, uzaktan selam aldık verdik... Yüz yüze görüşmek zorlaşsa da Doğan’ı Yalçıner’in Vakit’inde yansıyan, diklenmeyen ama dik duran karakterini takip ettim... Onun bu duruş ve tavrını siyaset hangi çizgiyi işaret ederse etsin hayatının sonuna kadar koruduğundan da eminim...

Ayak ucuna çömelerek yaşadığı Mehmet Akif’in ahlakıyla ahlaklanmış kıymetli dostumuzu Allah’ın rahmetiyle kuşatmasını diliyorum... Amin..."

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ