Ayva tatlısı, aniden gelen tatlı krizlerine karşı yapılabilecek en pratik ve hafif tatlıdır. Ağır tatlılarla arası çok iyi olmayanların tercih ettikleri ayva tatlısı, kişinin damak zevkine göre kaymak, dondurma ve fıstıkla renklendirilebilir. Çay ve kahve yanına da yakışan ayva tatlısı, ani gelen misafirler için göz doldurucu bir sunumla ikram edilebilir.
Kabak tatlısı nasıl yapılır? Tencerede kabak tatlısı tarifi...
Ayva Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
3 adet ayva
3’er yemek kaşığı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
10-12 adet karanfil
Yarım su bardağı su
1 adet limon
1 litre su
Kaymak, Antep fıstığı (üzeri için)
Hazırlanışı:
Ayva tatlısı hazırlamak için ilk olarak derince bir kaba su doldurulur ve içerisine soyulup parçalara bölünen ayvalar eklenir. Ayvaları soyarken çekirdekleri de ayrı bir yere ayrılır. Ayvalar yaklaşık 15 dakika kadar limonlu suyun içinde bekletilir.
Ayvaları limonlu suyun içinden aldıktan sonra derin bir tencerenin içine alınır ve üzerlerine şeker eklenir. Karanfil, ayva çekirdekleri ve çubuk tarçın da bu aşamada ilave edilir. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirilir.
Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alınır ve yaklaşık 3 saat kadar soğuması için bekletilir. İyice soğuduktan sonra üzerlerine tencerede kalan şerbet gezdirilerek arzuya göre kaymak, dondurma, fıstık, fındık ile zenginleştirip servis edilebilir. Afiyet olsun...
Editor : Eshahaber