Politika

Azerbaycan'dan destek! Yine yaptı gardaşlığını

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev ile telefonda görüştü.

Azerbaycan'dan destek! Yine yaptı gardaşlığını
17-08-2024 21:33
Google News

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, Türkiye ile Azerbaycan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındığı görüşmede, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in , meydana gelen orman yangınları nedeniyle geçmiş olsun dileklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği belirtilirken, Azerbaycan’ın her türlü desteği vermeye hazır olduğunu, bu çerçevede bir yangın söndürme uçağının Türkiye’deki yangın söndürme çalışmalarına katılması için görevlendirdiğini belirttiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da görüşmede, Azerbaycan halkının desteğine teşekkür ederken Türkiye ile Azerbaycan kardeşliğinin böylesi günlerde daha da perçinlendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ile Azerbaycan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev görüşmede, meydana…

— T.C. İletişim Başkanlığı (@iletisim) August 17, 2024

"BU GECE SAAT 23:00'DA TÜRKİYE'DE OLACAK"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in bugün yaptığı telefon konuşmasında Aliyev'in bir yangın söndürme uçağını Türkiye'ye tahsis ettiklerini söylediğini hatırlatarak, "Bu gece saat 23.00 itibarıyla Be-200 model bir yangın söndürme aracı Adnan Menderes Havalimanı'na inmiş olacak." dedi.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ