Hastalıkların birçoğu yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı ortaya çıkıyor. Beslenme alışkanlıklarından kaynaklı ortaya çıkan en önemli hastalıkların başında gelir. Şeker hastalığın temelinde gluten ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmek yatmaktadır. Başlangıç seviyesindeki şeker hastalığının ilerlemesini engellemekte hatta tamamen kurtulmak için beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerekir. Bu noktada şekerin kontrol altına alınmasını sağlamak için baharatlara büyük bir sorumluluk düşmektedir. İşte şeker hastalığına iyi gelen baharatlar...
Hastalıkların temelinde yatan sebepler nelerdir? Değişen beslenme alışkanlıklarıyla ortaya çıkan hastalıklar...
Şeker Hastalığına İyi Gelen Baharatlar
Baharatlar hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli besinler olarak binlerce yıldır kullanılan gıdalardır. Dünyanın en güçlü antioksidan içeren besinleri olan baharatlar, hücreleri koruyan, hücrede meydana gelen hasarların onarılmasını sağlamaktadır. Şeker hastalıklarına iyi gelen baharatlar şöyledir:
Tarçın:
İnsülin direncini engellemeye yardımcı olan tarçın, şekerin kana karışmasına engel olarak enerjiye dönüşmesini sağlar. Tarçın kan şekerinin düşmesine yardımcı olarak kalp ve damar sağlığını korur. Mervelerdeki ya da tatlılardı şeker miktarının kana karışmasına engel olarak enerjiye dönüştürür.
Zencefil:
Şeker hastalığının ilerlememesinde etkili olan bir diğer önemli baharat da zencefildir. Kış aylarında soğuk algınlığa karşı bol bol tüketilen zencefil, bağışıklık sisteminin güçlendirmesinin yanında kandaki şeker oranının da düşmesine yardımcı olur. Zencefil düzenli olarak tüketildiğinde kandaki şeker miktarının düşmesini sağlanabilir.
Kimyon:
Şeker hastalarının tükettikleri her yemeğe özgürce ekleyebilecekleri kimyon, kandaki şeker miktarının kısa sürede düşmesine yardımcı olur. Şeker hastalığının ilerlemesini engelleyen kimyon, antioksidan özelliği sayesinde kana karışan şekerin enerjiye dönüşmesini sağlar ve şeker hastalığına karşı doğal bir koruma kalkanı oluşturur.
Zerdeçal:
Son yıllarda popülerleşen bir diğer baharat da zerdeçaldır. Eklendiği her yemeğe farklı bir aroma katan zerdeçal, kan şekerinin düşmesini sağlar. Kandaki şekerin normal seviyesinde kalmasına yardımcı olmaktadır. Zerdeçal, yemeklere eklenmenin yanı sıra yoğurt ve süt ile karıştırılarak da tüketilebilir.
Editor : Eshahaber