Politika

Bakan Fidan, Haniye'nin vefat haberini nasıl aldı? Duygulandıran açıklama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tahran'da suikasta uğrayan Hamas lideri Haniye'nin vefat haberini nasıl aldığını anlattı. Haniye için, 'Kendisine baktığınız zaman Allah'ı hatırladığınız bir insandı' dedi.

Bakan Fidan, Haniye'nin vefat haberini nasıl aldı? Duygulandıran açıklama
31-07-2024 22:18
01-08-2024 03:45
Google News

EshaHaber Gündem Haberler

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'da uğradığı suikast sonucu şehit oldu. Hamas ve İran'dan peş peşe açıklamalar geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, gelişmeleri değerlendirmek için Kanal7 ve ÜLKE TV ortak yayınında katıldı.

Bakan Fidan, Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı.

"ŞEHİTLİK NASIL YAKIŞIRDI" DEDİĞİM BİR İNSANDI

Bakan Fidan, Haniye'nin vefat haberini aldığı anı şu sözlerle paylaştı:

Dün Tahran'a Cumhurbaşkanımızı temsilen İran Cumhurbaşkanının göreve başlama törenine gittim. Haniye ile öğleden sonra saat 16.00 gibi yemin töreninde karşılaştık. Yemin töreninden sonra benim görüşmelerim oldu, bazı İranlı yetkililerle. Son görüşmemden çıkarken o da oraya giriyordu. O esnada tekrar karşılaştık. Türkiye'ye geldim. Saat 5.15'te bir haber aldım arkadaşlarımdan, vefat haberini ilettiler. İnsan olarak çok beğendiğim ve takdir ettiğim bir kardeşimizdi. Dün de aslında Allah'ın hikmeti, içimde bir düşünce oluşmuştu, "Şehitlik nasıl yakışırdı" dediğim bir insandı. Kendisini bir davaya adamış ve şehadetin en büyük mertebe olduğunu bilen bir insanın hedefine ulaşmış olduğunu görmek mutluluk veriyor açıkçası. Geriye kalan bizler için üzücü bir durum tabi, karışık duygular. Haniye, 60'a yakın yakınını kaybetmesine rağmen hiçbir zaman duruşunu kaybetmedi. Metaneti çok sağlamdı. 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ