Politika

Bakan Fidan hayırlı haber diyerek duyurdu: Türkiye'ye vizesiz seyahat edebilecekler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile düzenlediği ortak basın toplantısıda.'15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar, 1 Eylül'den itibaren vizesiz şekilde Türkiye'ye seyahat edebilecek'dedi.

Bakan Fidan hayırlı haber diyerek duyurdu: Türkiye'ye vizesiz seyahat edebilecekler
15-08-2024 23:18
16-08-2024 01:08
Google News

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan düzenlediği basın toplantısında bir çok konuya değinirken bir de hayırlı haber verdi.

Bakan fidan, terörle mücadele konusunda Irak’la geliştirilmekte olan anlayış birliğini sahada somut adımlarla ilerletmeyi arzu ettiklerini belirtirken. "Bu yöndeki temaslarımızı kesintisiz şekilde sürdüreceğiz. İmzaladığımız mutabakat zaptının her iki ülke için de hayırlı olmasını diliyorum. Bu konuda gerçekten emeği geçen savunma bakanlarımız, istihbarat başkanlarımız, ilgili kurumlarımızın emeği çok büyük. Onları da ayrı ayrı tebrik ediyoruz.​" dedi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bağdat’ı ziyareti sırasında mutabık kalınan 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklı vatandaşlar için vize serbestisi uygulamasını da 1 Eylül itibarıyla başlatma konusunda bugün karar aldıklarını belirten Fidan, Bunun da imzalanan güvenlik mutabakat zaptının ardından ikinci hayırlı haber olduğunun altını çizdi.

#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ