Dünya

Bakan Güler, Türkiye'nin Suriye'den ne zaman çekileceğini açıkladı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye'nin Suriye'den çekilmeyi, yeni anayasa kabul edildikten, seçimler yapıldıktan ve sınırlar güvence altına alındıktan sonra düşüneceğini açıkladı.

Bakan Güler, Türkiye'nin Suriye'den ne zaman çekileceğini açıkladı
12-08-2024 11:42
12-08-2024 13:08
Google News

ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İngiliz haber ajansı Reuters'a konuştu. Birçok farklı konuda kendisine yöneltilen soruları yazılı olarak yanıtlayan Güler, Türkiye ile Suriye arasında son dönemde gündem olan normalleşme açıklamalarını da değerlendirdi.

SURİYE'YLE NORMALLEŞME VE TÜRK ASKERİNİN ÇEKİLMESİ MESELESİ

Güler, Türkiye ve Suriye'nin gerekli şartların sağlanması durumunda bakanlık seviyesinde görüşebileceğini söyledi. Güler, "Türkiye, Suriye'den çekilme koordinasyonunu ancak yeni anayasa kabul edildikten, seçimler yapıldıktan ve sınırlar güvence altına alındıktan sonra görüşebilir." ifadesini kullandı.

F-16'LARIN TEDARİKİ

Savunma Bakanı Güler, F-16 savaş uçakları ve modernizasyon kiti anlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu sürecin devam ettiğini söyledi. Güler, "Projenin son savaş uçağı teslim edilene kadar herhangi bir sorun olmadan tamamlanmasını umut ediyorum." dedi.

"F-35'TE İKİ TARAFIN DA DURUŞU DEĞİŞMEDİ"

Türkiye'nin F-35 savaş uçaklarıyla ilgili programda Ankara'nın ve Washington'ın duruşunun değişmediğini ve görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Güler, Ankara'nın İngiltere, İspanya ve Almanya'dan Eurofighter Typhoon jetleri satın almak istediğini ancak henüz somut bir gelişme olmadığını da duyurdu.

NATO VE ŞİÖ MESAJI

Güler, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ile bağının olmasının NATO sorumluluklarına öncelik vermekten alıkoymadığını dile getirirken, "NATO'nun yeni genel sekreteri Mark Rutte'nin müttefikler arasında daha dengeli olmasını bekliyoruz. Müttefikler terörle mücadelede daha çok şey yapmalı." dedi.

#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ