Politika

Bakan Memişoğlu: Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunuyoruz

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunuyoruz ve bunu ücretsiz her yerde yapabiliyoruz. Onun için eğer bir sıkıntımız varsa, önce aile hekimine, temel sağlık hizmetlerine, daha sonra sağlıklı hayat mer

Bakan Memişoğlu: Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunuyoruz
10-08-2024 16:17
Google News
ESHA HABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ.... ANLIK HABERLERİ.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a gelen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Elazığ Valiliği’ni ziyaret etti. Bakan Memişoğlu’nu, Vali Numan Hatipoğlu, AK Parti Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile siyasi parti temsilcileri karşıladı. Bakan Memişoğlu, daha sonra il protokolü ile birlikte Elazığ Belediye Başkanlığı’na geçti. Burada konuk defterini imzalayan Memişoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan kentteki çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bakan Memişoğlu, ardından AK Parti il binasına geçerek, İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Ziyaretlerinin ardından 3 No’lu Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılışını yapan Bakan Memişoğlu, açılışının ardından sağlık merkezini gezerek bir süre sağlık çalışanları ile sohbet etti.

‘TOPLUMUN 3 TEMEL RİSKİ VAR’

Bakan Memişoğlu, açılışta yaptığı konuşmada çocuklarda kilo artışının koronavirüs döneminin ardından yükseldiğini belirterek, “Burası ücretsiz olarak birçok hizmetin alındığı, aynı zamanda danışıldığı ve hayatta bedenimizin korunması için olacak tüm ilgililerin olduğu yerdir. Bugün baktığımız zaman toplumuzun en büyük 3 temel riski var. Bunlardan birisi kilo, obezite, yanlış beslenme. Özellikle çocuklarda baktığınız zaman covid salgınından sonra maalesef kilo oranları yükselmiş durumda. Bu yaşlanınca kalp, eklem, dolaşım sistemi hastalıklarına sebep olacak. Onun için kilo, daha çocukluk zamanından itibaren korunması gereken, düzgün ve doğru beslenmenin öğretileceği yerler burasıdır. İkincisi, hareketsizliktir. Burada fizyoterapistlerimizle, diyetisyenimizle, danışmanlarımızla toplumumuzun nasıl hareket edeceğini, besleneceğini ücretsiz insanlarımıza anlatacağımız hizmet alanlarımızdır. 3’üncü en büyük riskimiz ise bağımlılıktır. Bu bağımlılıkla beraber kötü yaşam tarzı. Sigara ve internet bağımlılığı, bunun sosyal yaşama etkilerini önleyici anlamda burası esasında sağlık üssümüzdür. Burada psikoloğumuz, sosyal çalışmacımız, çocuk gelişimci var. En önemlisi de 40 yaşından büyük insanlarımızın varsa meme ve rahim kanserinin ücretsiz taramasının, şüphesi varsa hastaneye yönlendirmesinin en önemli yeri burasıdır. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunuyoruz ve bunu ücretsiz her yerde yapabiliyoruz. Onun için eğer bir sıkıntımız varsa, önce aile hekimine, temel sağlık hizmetlerine, daha sonra sağlıklı hayat merkezlerine ve daha sonra ancak eğitim araştırma hastanesi gibi gerçekten kalabalık ve spesifik iş yapan yerlere başvurmamız gerekir” dedi.

Bakan Memişoğlu, daha sonra Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne geçerek değerlendirme toplantısına katıldı.

'SAĞLIKLA İLGİLİ DAHA İYİ ŞEYLER YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, sağlık hizmetlerinin daha iyi olması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Ülkemizin en değerli illerinden birisi olan Elazığ'dayız. Kahramanlık ve mertliğin merkezindeyiz. Bizi misafir ettiği için valimize, vekil arkadaşlarımıza, belediye başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Şu anda şehir hastanemizde sağlık değerlendirme toplantısından çıktık. Daha önce 'Sağlıklı Hayat Merkezi'nin açılışını yaptık. Esnafı dolaştık, sohbet ettik, sorunları dinledik. Elazığ, sağlıkla ilgili çok iyi şeyler yapıyor. 6 Şubat'taki acının yaraları sarılma aşamasında. Sağlıkla ilgili Elazığ'da Fırat Üniversitesi gibi kültürü olan, geçmişi olan bir Tıp Fakültesi hastanesi olan ve aynı zamanda şehir hastanemizde çok iyi hizmetler verildiğini gördük. Bunlarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sağlık hizmetleri, Elazığ'da gerçekten iyi, daha da iyi olması için uğraşacağız. Özellikle eski hastanemizin ve askeriyeden aldığımız alanlarla ilgili projeler üreteceğiz. Elazığ'da sağlık hizmetini daha iyi yapmak için elimizden geleni yapacağız. Buradaki gibi her şeyi yapabilen hastanelerin olması bizleri mutlu etti. Sağlıkla ilgili daha iyi şeyler yapmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Kentteki temaslarını sonlandıran Bakan Memişoğlu, hava yoluyla Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: DHA

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ