Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Ekolojik köprü sayısını artıracağız

Ekonomi - Yaban yaşamının korunması ve ekolojik dengenin sağlanması düşüncesince ilkin çandır hayvanlarının emniyetli geçişlerini gelmek kabilinden ekolojik intikal yapılarının tasarlandığını tamlayan Bakan Uraloğlu, ekolojik köprü sayısını artıracağız dedi.

Bakan Uraloğlu: Ekolojik köprü sayısını artıracağız
14-08-2023 12:57
Google News

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ''Karayolu ve demiryolu kazanmak kıl payı bütün 8 nüsha “Ekolojik Köprü” düz yazı ettik. 3 Ekolojik Köprümüzün imal emek harcamaları da bitmeme ediyor. Yeşil koridorlar, ekolojik köprülerde çalışkan yaşamına dirilik katıyor, ıssız yaşamına dem aldırıyor'' dedi.

Yaban yaşamının korunması ve ekolojik dengenin sağlanması amacıyla ilkin ıssız hayvanlarının emniyetli geçişlerini iletmek kıl payı ekolojik intikal yapılarının tasarlandığını belirten Bakan Uraloğlu, ''Ekolojik köprüler, ıssız hayvanlarının emniyetli geçişini sağlayarak dirim bilimsel çeşitliliği dulda dair iri ortak ehemmiyet taşımaktadır. Ayrıca, bu planların mekân dostu yaklaşımla yeşil bölgelerin tahribatının önüne geçilmekte ve gidiş geliş akışının düzenlenmesiyle çıkarma azaltımına ulama da sağlamaktadır. Otoyolu planlarında imal emek harcamaları başlamadan çevreye ahenkli ortak biçimde tasarlanarak, ekolojik ast ve yukarı geçitler projelendiriliyor. Bu sayede ıssız hayvanlarının geçişleri ve yurt koridorları da masun oluyor'' sanarak konuştu.

Bakan Uraloğlu, bugüne derece karayolu ve demiryolu kazanmak kıl payı toplamda 8 nüsha “Ekolojik Köprü” düz yazı ettiklerini anlatım ederek, ''Kuzey Marmara Otoyolu’nda 1, İstanbul-İzmir Otoyolu’nda 2, Malkara-Çanakkale Otoyolu’nda 1, Tarsus-Pozantı Otoyolu’nda 1 ve İzmir-Çeşme Otoyolu’nda 2 adet, Ankara-Eskişehir Hızlı Tren Hattı üstünde ise ortak nüsha “Ekolojik Köprü” bulunuyor'' dedi.

SAYILARI ARTIYOR

“Ekolojik Köprü” sayılarının değişik arttığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, ''Bu köprüler Kanada, ABD, Almanya, Singapur ve Avustralya kıl payı devletlerde de enine boyuna yaygın. Bizim hedefimiz da bu dünyayı baş başa paylaştığımız ıssız hayvanlarının da hayatını koruyup, kollamak. Şu anda İzmir-Çeşme otoyolu üstünde ortak nüsha ve Halkalı-Eskişehir Hızlı Tren Projesi kapsamında ise 3 nüsha “Ekolojik Köprü” inşası bitmeme ediyor. Aydın-Denizli otoyolu üstünde de inşası planlanan köprü var. Ayrıca, Tarsus-Pozantı otoyolu projesinde, Türkiye'de önceki ıssız yaşamı köprüsü bulunan "Orman Ekosistem Köprüsü" düz yazı edildi'' sanarak konuştu.

Kaynak: HABER7.COM


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ