Gündem

Bali'de scooter ile kaza geçiren gençler hakkında yeni gelişme! Sabıkalı çıktı

Sosyal medyanın gündemine oturan 'Bali tatilinde scooter ile kaza geçiren gençler' olayıyla ilgili yeni bir gelişme meydana geldi. Bilet parasını Ekrem İmamoğlu'nun ödediği Bilge Kağan Baş, sabıkalı çıktı.

Bali'de scooter ile kaza geçiren gençler hakkında yeni gelişme! Sabıkalı çıktı
11-08-2024 03:58
Google News
ESHA HABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

'Bali tatilinde scooter ile kaza geçiren gençler' olayı sosyal medyada yaşanan tartışmalar ile birlikte adeta provokatif bir nitelik kazandı. Gerçek olmayan beyanlar dile getirilirken, yaşanan sürece ilişkin detaylar da tek tek ortaya çıktı.

O PAYLAŞIMINI SİLDİ!

Arkadaşı için sosyal medyada pek çok paylaşım yapan ve gerçekleri saptırmaya çalıştığı gözlenen Bilge Kaan Baş'ın daha önce attığı "Allah için bu ülkeden (Türkiye'den) alın beni" paylaşımını da sildiği görüldü.

Kaza geçiren gençlerden Bilge Kaan Baş, Türk vatandaşı Tuğcan Işık'ın tedavi masraflarından dolayı hastanede mahsur kaldığını duyurdu. Gazeteci Cüneyt Özdemir, Cuma günü yaptığı YouTube yayınında araştırmadan Baş'ın ifadelerini ekranlara taşıdı.

Özdemir yayınında "Sağlık Bakanlığı'ndan iletişime geçtiler. Ambulans uçak göndermiyorlar" diye belirtti.

BÜYÜKELÇİ PAYLAŞIM YAPTI

Türkiye Cumhuriyeti Endonezya Büyükelçisi Talip Küçükcan, X platformunda yaptığı paylaşımda iddia edilen gibi bir olay yaşanmadığını belirtti.

Küçükcan'ın paylaşımı şu şekildeydi:

Tuğcan'ın arkadaşı Bilge Kaan'ı bizzat arayarak hastanın durumuna ve doktor raporuna göre hangi yolla transfer edilebileceğini ilişkin yöntem ve seçenekleri açıkladım. Sağlık Bakanlığımız ve THY'den yardımlarını talep ettik

Bir sosyal medya hesabında iddia edildiği gibi Büyükelçilik olarak 'bizim yapabileceğimiz çok bir şey yok' denilmemiş, THY Cakarta ve Bali ofis yöneticilerimiz ile temasa geçilmiş ve 24 saat geçmeden çözüm üretilmiştir. Hastamız uygun ilk uçakla Türkiye'ye getirilecek.

Devletimizin bütün kurumları yurtdışında vatandaşlarımızın yanında. Tuğcan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, ona yardımcı olan vefakar arkadaşlarına, Büyükelçilik personelimize, THY yetkililerine ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız önceliğimizdir.

100 BİN DOLAR ÜCRET ÇIKARTILDI

Kaza geçiren genç için Türkiye'de devlet hastanelerinde ücret alınmadan yapılan tedavi için 100 bin dolar tedavi ücreti çıkartıldığı öğrenildi.

Sağlık bakanlığı, Bali'deki hastane yetkilileri ile görüşüp, tarifeli uçakla dönebilir teşhisi olduğunu öğrendi.

Yaşananlar üzerine 1 uçuş maliyeti 200.000 Dolar (6 milyon TL) gibi bir rakamı bulan ambulans uçakla gelmek yerine, THY'nin Business Class hizmet sağlayabileceği bildirildi.

BİLETİ İMAMOĞLU ALDI

Uçak bileti ayarlandığı sırada şova soyunan Ekrem İmamoğlu bileti kendisinin aldığını duyurdu. İBB'ye bağlı Medya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, İmamoğlu'nun 170.000 TL ödediğini açıkladı. Biletin "business class" olarak kesildiğini söyledi. Bu durumda Bilge Kaan ilk başta söylediği ifadeler kendisi ile çelişti.

Bali'de scooter ile kaza geçiren ve mahsur kaldığı yalanıyla 170.000 TL'lik bilet parasını Ekrem İmamoğlu'nun ödediği Bilge Kağan Baş, sabıkalı çıktı.
*
Paris israfı nedeniyle köşeye sıkışan Ekrem'in trollerinin "P&R" aracı olarak kullandığı Baş..
*
31 Aralık 2021 tarihinde, saat… pic.twitter.com/MYHPZi8eOa

— Zekeriya Say (@Zekeriya_Say) August 10, 2024

SABIKALI ÇIKTI

Yeni Akit Haber Müdürü ve Haber7 Yazarı Zekeriya Say, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda arkadaşı için yardım talebinde bulunan Bilge Kağan Baş'ın, sabıkalı çıktığını belirtti.

Say'ın açıklamaları şu şekilde;

Bali'de scooter ile kaza geçiren ve mahsur kaldığı yalanıyla 170.000 TL'lik bilet parasını Ekrem İmamoğlu'nun ödediği Bilge Kağan Baş, sabıkalı çıktı.
*
Paris israfı nedeniyle köşeye sıkışan Ekrem'in trollerinin "P&R" aracı olarak kullandığı Baş..
*
31 Aralık 2021 tarihinde, saat 00.30 sıralarında, Girne’de Naci Talat Caddesi üzerinde 92 mlgr  alkollü şeklide araç  kullanırken kaza yaptı.
*
Bilge Kağan Baş yönetimindeki HF 292 plakalı araç kaldırımda yürümekte olan 31 yaşındaki Arsalan Ul Haq’a çarpmıştı.
*
Haq, kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu  Devlet Hastanesinde 7 gün sonra vefat ederken, Bilge Kağan Baş tutuklanmıştı.

 

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ