Spor

Batshuayi'nin golünde faul var mı?

Eski hakemler Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Lale Orta; Fenerbahçe'nin Ankaragücü maçında Batshuayi'yle bulduğu golü değerlendirdi.

Batshuayi'nin golünde faul var mı?
18-10-2022 01:45
Google News

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, MKE Ankaragücü ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Eryaman Stadyumu'ndaki mücadeleyi Fenerbahçe, 3-0'lık skorla kazandı.

Jorge Jesus'un ekibine galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Michy Batshuayi, 25. dakikada İrfan Can Kahveci ve 90+1. dakikada Diego Rossi kaydetti.

Fenerbahçe'nin Ankaragücü deplasmanının 3. dakikasında Michy Batshuayi'yle bulduğu golde 'faul' tartışmaları yapıldı. beIN Sports'taki Trio programındaki eski hakemler gol pozisyonunu yorumlandı. 

Deniz Çoban gol pozisyonu için; "Kalecinin eliyle oynayabileceği veya rakip oyuncunun kafayla vurabileceği pozisyonda Batshuayi'nin ayağı var ve kramponun çivileri de karşıya bakıyor. Ancak bu alan içerisinde kaleciden başka oyuncu yok ve kaleci bu hamlede geç kalmış. Ben kalecinin tepkilerine bakınca bu toptan çekinmediğini anlıyorum. Sadece fotoğrafı görsem, endirekt serbest vuruş gerektiğini düşünürdüm ve golü iptal ederdim. Hakemin kararı gol olmuş, ben de bu karara saygı duyuyorum." dedi.

Bülent Yıldırım ise; "Kaleci hamle zamanlamasını ayarlamayıp geç kalıyor. Batshuayi bu yüzden kaleciyi düşünmeden tamamen topa odaklı bir şekilde vuruyor. Hakemin yorumuna saygı duyuyorum. Bu pozisyon hakem kararı olarak değerlendirilebilir." sözlerini sarf etti. 

Lale Orta pozisyon için; "Ben de hakemin kararıyla aynı görüşteyim. Top ortada ve golün verilmesi doğru karar olarak değerlendirilebilir. Burada hakemin kaanati önemliydi." açıklamasında bulundu. 

3 hakem pozisyonun ardından gelen gol kararını "doğru" olarak değerlendirdi. 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ