Gündem

Bayrampaşa belediyesinden protokol iptali! Pusula derneğinden açıklama

2015 yılında Cevatpaşa Mahallesinde atıl pozisyonda olan binayı PUSULA derneğine tahsis eden Bayrampaşa Belediyesi, 2027 yılına kadar süresi olan “ortak hizmet protokolünü” gerekçe göstermeden iptal etti.

Bayrampaşa belediyesinden protokol iptali! Pusula derneğinden açıklama
20-08-2024 00:38
Google News

Pusula Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneğinin yaptığı açıklamada, "2027 yılına kadar süresi olan “ortak hizmet protokolü” gerekçe gösterilmeden ve Meclis Kararına bile ihtiyaç duyulmadan iptal edilmiş" ifadeleri yer aldı.

PUSULA derneğinin yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde;

Muhterem Bayrampaşalılar

Pusula Eğitim Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneğimiz, 2011 yılında Bayrampaşa Vatan Mahallemizde çocuklarımızın okul derslerine destek olmak, kişilik ve ahlaki gelişimlerine katkı sunabilmek için faaliyete başlamış ve 13 yıldır bu doğrultuda hizmetlerini sürdürmektedir.

Derneğimizin yaptığı başarılı çalışmaları gören Bayrampaşa Belediyesi, 2015 yılında Cevatpaşa Mahallesinde atıl pozisyonda olan bir binayı üç yılda bir Belediye Meclisi kararıyla yenilenen “ortak hizmet protokolü” ile derneğimize tahsis etmiştir.

Derneğimiz bu mekânda Bayrampaşa Belediyesine yük olmadan büyük oranda kendi üyelerinin ve bağışçılarının özverili destekleriyle birçok faaliyetler yürütmüştür. Yıllarca başta Cevatpaşa Mahallesi olmak üzere Bayrampaşa’mızda yüzlerce ilköğretim çocuğuna, ortaokul ve lise gençlerine okul eğitimlerine katkı sunacak şekilde derslerine yardımcı olunmuş, ayrıca çocuklarımızın kişilik ve ahlaki gelişimine katkı sağlayacak değerler eğitimi, mutfak ve el becerileri atölyeleri, gezi programları, uçurtma şenlikleri vs düzenlenmiştir. Mahalle halkı tarafından hızla benimsenen ve sahiplenilen, toplumun her kesimine hitap eden birçok kültürel ve sosyal çalışmalar, seminerler, okuma yazma kursları, hat ve ebru kursları gibi birçok faaliyet yapılmıştır.

31 Mart seçimlerinden sonra seçilen yeni Belediye başkanımız dernek yönetim kurulumuzca ziyaret edilerek kendisine başarılar dilenmiş, yeni yönetimin ideolojik yapısının, dini ve kültürel değerlerle çatışmasına dair toplumsal algının değişmesi adına izleyecekleri tutumun önemli olduğu vurgulanarak, bunun toplumsal barış adına çok önemli bir fırsat olduğu ifade edilmiştir. Bu görüşmede faaliyetlerimizi anlatmak için dernek binasında kendilerine sunum yapmak talebimiz iletilmiştir. Bu temenniye ve talebe rağmen kısa bir süre sonra çocuklara yönelik gezi etkinliklerinde ihtiyaç duyulan ve önceki belediye yönetimi döneminde her STK için kolaylıkla karşılanan otobüsler “araç olmadığı” veya “STK’lara araç verilmediği” gerekçesiyle talep karşılanmamış, ve böylece birçok gezi faaliyetinin yürütülmesi aksatılmıştır. Bunun ardından 2027 yılına kadar süresi olan “ortak hizmet protokolü” gerekçe gösterilmeden ve Meclis Kararına bile ihtiyaç duyulmadan iptal edilmiş, 15 Ağustos 2024 tarihinde binanın geri teslimi gerçekleşmiştir.

Bayrampaşa Belediye Başkanı ve yönetiminin toplumun temel değerleriyle çatışan siyasi geçmişlerinin izini silmek yerine ideolojik bagajlarına teslim olduğunu ve zihniyetlerinin değişmediğini görmek bizleri ülkemiz ve Bayrampaşa halkı adına endişelendirmiştir.

"BELEDİYE YÖNETİMİNİN İDEOLOJİK TUTUMUNU VE YANLIŞ KARARINI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KINIYORUZ"

Günlük politik duruşların üzerinde, tek amacı “çocuklarımıza değer katmak, onları ahlaklı, erdemli, çağına ve geleceğe damga vuracak bilgi ve donanımda yetiştirmek“ olan derneğimiz, belediye yönetiminin bu ideolojik tutumunu ve yanlış kararını güçlü bir şekilde kınamaktadır.

Pusula ailesi olarak bizler, siyasi konjonktürden bağımsız olarak, her şart ve zeminde çocuklarımızın ahlaki ve akademik gelişimine katkı sunabilmek amacıyla çalışmaya daha bir azimle ve kararlılıkla devam edeceğiz.

Tüm üyelerimize, dostlarımıza, gönüldaşlarımıza, Cevatpaşa Mahallesi sakinlerine ve tüm Bayrampaşalılara saygıyla arzederiz.

 

 

 

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ