Tane tane ve parlak pirinç pilavı yapmanın sırrı! Pilavın tane tane olması için püf nokta
GALERİNİN DEVAMI sır gibi sakladığı yöntemi açıklıyoruz. Tane tane, parlak ve tam kıvamında pilav yapmanın sırrı ne? İşte, pilavın tane tane olması için püf noktalar!">yapmak için ne gerekiyor?">Haber7.com okuyucularına özel paylaşıyoruz. Pilavın tane tane olması için ne yapmak lazım? diyorsanız, bir göz atın.">PİLAVIN TANE TANE OLMASI İÇİN NE YAPMAK LAZIM?">veren asıl şey kavurma ayarıdır.">TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR?">önce sıcak suyla ıslatın. Siz diğer malzemeleri ayarlayana kadar, pirinçler kaynar suda 5-10 dakika beklesin.">suyu süzülürken şehriyeyi tencerede kavurun.">şekilde kavrulması için bu işlemi kısık ateşte ve karıştırarak yapmalısınız.">devam edin.">Tane tane pilav yapmanın püf noktası işte tam burada!">çok iyi kavurmalısınız.">hale gelince kaynar su ekleyin.">PİLAVIN SU ÖLÇÜSÜ NE OLMALI?">göre değişebilir. Ancak genel bir bilgi verecek olursak 1 bardak pirince 2 bardak su diyebiliriz.">gözü terazidir!">
TV 8 ekranlarının sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye finale doğru yaklaşıyor. Bu hafta ikinci dönüm noktası olan son 8, kazanmak için mücadele verecek. Bu hafta son kez takım oyunu oynanacak. MasterChef 2024 yarışmacıları, son mavi takım kaptanını belirlemek üzere en güzel beef wellington tabağını yapmak için uğraşacak. Peki beef wellington nedir ve nasıl yapılır?
MASTERCHEF BEEF WELLINGTON TARİFİ
İngiliz kültürüne ait geleneksel bir et yemeği olan beef wellington, daha çok yüksek rütbeli kişilerin sofralarını süsleyen bir yemek. Beef wellington, dana filetonun, nefis bir mantar karışımla birleşerek lezzetli bir hamurla kaplanması sonucu yapılır. İşte, MasterChef kaptanlık oyunu yemeği beef wellington'un tarifi...
BEEF WELLİNGTON İÇİN MALZEMELER:
Dana bonfile (silindir şeklinde parça et olmalı)Mantar (yarım kiloya yakın)1 adet soğan8-10 adet antrikot füme etMilföyZeytin yağıBaharatlar: tuz, kekik, karabiberÜzeri için: Yumurta sarısı
BEEF WELLINGTON YAPILIŞI:
Adım 1:
Dana bonfilenin dağılmaması için birkaç yerden iple bağlayın. Bir parça zeytinyağı ile tavada mühürleyin. Her tarafı kızarmış olmalı.
Adım 2:
Mantar ve soğanı robotla minik minik kıyın. Ardından bir tavada güzelce pişirin. Lezzet katması için biraz tereyağı ekleyebilirsiniz. Baharatları ekleyin. Suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
Adım 3:
Bir streç filmin üzerine füme et parçalarını aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin. Bu etlerle dana bonfileyi kaplayacağız. Bu nedenle boyunu ona göre ayarlayın.
Adım 4:
Üzerine mantar karışımı güzelce yayın. Ardından dana bonfileyi ortasına yerleştirin (ipleri çıkarmayı unutmayın). Dana bonfileyi güzelce sarın. Streç film yardımıyla eti güzelce sardıktan sonra streç filmi çıkartın.
Adım 5:
Şimdi bu parçanın etrafını hamurla kaplayacağız. Milföylerle hazırladığınız et parçası büyüklüğünde bir kare oluşturun. Hamurla etinizi güzelce kaplayın.
Adım 6:
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün ve fırına verin.
Afiyet olsun...
İlginizi çekebilir:
En lezzetli pırasalı kiş tarifi! Kremalı ya da kremasız pırasalı kiş nasıl yapılır?
MasterChef krokan bush tarifi! En lezzetli krokan nasıl yapılır
#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnewsEditor : Eshahaber