Gündem

Belediyeler görevini yapmıyor mu? Kanun geçse de dehşet bitmiyor!

Meclis'ten geçen kanun değişikliğine rağmen başıboş köpek saldırıları devam ediyor. 30 Temmuz'dan bu yana 25 olay yaşandı; 20 kişi yaralandı, 2 kişi hayatını kaybetti. Belediyelerin kanunu uygulamakta ayak sürüdüğü iddia ediliyor.

Belediyeler görevini yapmıyor mu? Kanun geçse de dehşet bitmiyor!
18-08-2024 20:17
Google News

Haber7 – ÖZEL

Başıboş köpek sorununa yönelik kanun değişikliği Meclis'ten geçmesine rağmen hala sokaklarda köpek terörü kol geziyor.

Ölüm ve yaralanmalara sebep olan başıboş köpekler, her gün yeni bir saldırıda bulunurken belediyelerin kanunu uygulamakta geç davrandığı öne sürülüyor.

KANUN GEÇSE DE DEHŞET BİTMİYOR: 2 ÖLÜ 20 YARALI!

Kanunun değişitiği 30 Temmuz'dan bu yana 25 olay gerçekleşti. Olaylarda 7'si çocuk, 2'si kadın, 2'si ihtiyar, 1'i turist 20 kişi yaralanırken 2 kişi ise hayatını kaybetti. 

İşte 30 Temmuz'da Meclis'ten geçen kanun değişikliğinden bu yana yaşanan olaylar:

31 TEMMUZ

Trakya’nın yazlık beldesi İğneada’da Güney Koreli bir turist sokak köpeğinin saldırısına uğradı. “Tonyukuk” isimli youtube kanalında paylaşım yapan Güney Koreli gezgin; “İğneada'yı plajları ve kanoyla ünlü bir kasaba olduğu için ziyaret ettim ve kalacak yer ararken bir köpek tarafından ısırıldım. Bu durumu ilk kez yaşadığım için utanıyorum ama bana çok yardımcı olan nazik Türkler sayesinde bu durumun üstesinden gelebildim” açıklamasında bulundu. İğneada Aile Sağlığı Merkezinde kuduz aşısını olan turistin sağlığının iyi olduğu belirtildi.