Dünya

Beyaz Saray'dan Orta Doğu açıklaması! 'İsrail'i savunacağız fakat...'

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Gazze'de ateşkes konusuna odaklandıklarını belirterek 'İsrail'i savunacağız fakat (İran'la) bu çatışmanın büyümesini veya yayılmasını istemiyoruz' değerlendirmesini yaptı.

Beyaz Saray'dan Orta Doğu açıklaması! 'İsrail'i savunacağız fakat...'
07-08-2024 03:07
07-08-2024 03:51
Google News

EshaHaber Gündem Haberler

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın brifinginde, Orta Doğu'da artan gerginliğe ilişkin gündemi değerlendirdi.

Sözcü Jean-Pierre, olası İran kaynaklı tehditler karşısında İsrail'e olan desteklerinin aynı şekilde devam edeceğini vurgulayarak, İran konusunda tüm gelişmeleri dikkatle izlediklerini kaydetti.

"GERİLİMİN DÜŞÜRÜLMESİNE YÖNELİK ÇABALARIMIZA ODAKLANDIK"

Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden'ın Orta Doğu konusunda hassas olduğunu ifade ederek, "Başkan, bölgede tansiyonun düşürülmesi için çabalarımızı sürdüreceğimiz konusunda çok net. Gerilimin düşürülmesine yönelik çabalarımıza odaklandık ve dün bununla ilgili (Biden'ın görüşmelerine ilişkin) iki açıklama yaptık. Başkan şu anda bunu yapıyor." diye konuştu.

Savaşa hazırlanan İran'ın askeri kapasitesi! Dikkat çeken rakamlar

"HENÜZ BAŞLADIĞINA İNANMIYORUZ"

Beyaz Saray Sözcüsü, İran'ın İsrail'e yönelik karşı saldırısına henüz başlamadığını belirterek, "(İran'ın) Karşılığının henüz başladığına inanmıyoruz. Hizbullah'ın bu son İsrail'e saldırısı dahil bölgede şiddetin artmasından endişeliyiz ancak bu görüşmelerimizi sürdüreceğiz ve tansiyonun düşmesi için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Putin’den İran’a uyarı: İsrail’e vereceği yanıt ölçülü olmalı!

Netanyahu'dan yeni tehdit: Bedelini ağır bir şekilde ödeteceğiz

"ÇATIŞMANIN BÜYÜMESİNİ VEYA YAYILMASINI İSTEMİYORUZ"

Jean-Pierre, "İsrail'i savunacağız fakat (İran'la) bu çatışmanın büyümesini veya yayılmasını istemiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Gazze'de ateşkes konusuna odaklandıklarına ve bunun olması durumunda bölgede tansiyonun düşebileceğine işaret eden Jean-Pierre, Biden yönetiminin bu konudaki çabalarını sürdürdüklerini belirtti.

 

 

eshahaber.com.tr


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ