İlçede kestirmece 1750 dekar bölgede üretimi meydana getirilen fasulye çeşidi, kılçıksız olması ve aut yüzeyinin parlaklığı üzere özellikleriyle İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa ve Sakarya'nın yanında nice ilden arzu görüyor.
Üreticileri görüşme ederek hasada iane fail ve dondurma ikramında mevcut Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, AA muhabirine, Pazarcık boncuğunun içerisine et konulmadan tüketilebilecek lezzette ortak tür bulunduğunu söyledi.
BU YIL 1575 TON BEKLENİYOR
Bu ürünün tescilli bulunduğunu tamlayan Tekin, "Pazaryeri kazasının ehemmiyetli barışma kaynaklarından biri. İnşallah bu mevsim çiftçilerimiz düşüncesince dolgunca ve artağan olur." dedi.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Sert de ihtimam dobra olursa dekar başına 900 kilo mahsul alınabildiğini dile getirdi.
Bu sene 1575 titrem yekün ürün beklediklerini aktaran Sert, "Nisan-mayıs aylarının aşırı yağışlı olması sayesinde ekimler geç kaldı. Erken ekenlerde ise yağışlar dolayısıyla asıl çürüklüğü ve mantar hastalığı hastalığı rahatsızlıkları oluştu. Bu aylarda ise anide susama yükselmesine ilişkin ürünün çiçeklerinde ağırlık yitimi meydana geleceğinden muhtemel hep üründe azalma olabilecektir." değerlendirmesinde bulundu.
TÜCCARA KİLOGRAMI 45-50 LİRADAN TESLİM EDİLİYOR
Üreticilerden Vildan Kurt, 3 dekar araziye teşrinievvel yaptığını, önce ürünlerini tüccara kilogramı 45-50 liradan tasdik ettikleri tabir etti.
Toptancı Tuncay Çakır ise Pazaryeri özek ve köylerinde fasulye alımlarına başladıklarını belirterek, "Fiyatlardan çiftçimiz memnun, kılıç memnunuz, İstanbul alıcıları memnun. Halkımıza âlâ artağan olsun." diye konuştu.
Kaynak: HABER7.COM
Editor : Eshahaber