Ekonomi

Bitcoin’de ‘Trump’ rüzgarı: Uzman isimden çarpıcı bitcoin yorumu!

Ekonomi - ABD eski Başkanı Donald Trump'ın Bitcoin'i destekleyici açıklamaları sonrası 70 bin dolara doğru hızlı bir yükseliş yaşanırken, Kripto Para Uzmanı Helin Çelik Trump’ın açıklamalarını değerlendirdi.

Bitcoin’de ‘Trump’ rüzgarı: Uzman isimden çarpıcı bitcoin yorumu!
30-07-2024 14:28
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Haber7

Bu yıl önce spot Bitcoin, sonra spot Ethereum borsa yatırım fonları (ETF); Bitcoin yarılanması, küresel merkez bankalarının faiz hamleleri ve jeopolitik karmaşalarla hareketli dönemlerden geçen kripto para piyasası, şimdi de ABD başkan adayı Donald Trump’ın açıklamalarıyla ivme kazanıyor.

Bitcoin Konferası'nda konuşan Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump, ülkeyi Bitcoin süper gücü yapmayı planladığını ifade etti. ABD'nin Bitcoin gücünü elinde tutmadığı sürece Çin'in aktif olacağını söyleyen Trump, buna izin vermeyeceğini ekledi.

Satıcıların üzerinde “Make Bitcoin Great Again” yazan kırmızı şapkalar taktığı etkinlikte, Donald Trump Beyaz Saray’a dönmesi halinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’i kovma ve yerine dijital varlık sektörünü seven düzenleyicileri getirme sözü vererek kalabalığı ayağa kaldırdı.