Dünya

Bloomberg: Erdoğan Netanyahu ile önümüzdeki ay görüşebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ayında İsrail Başbakanı Netanyahu ile Ankara'da bir araya geleceği iddia edildi.

Bloomberg: Erdoğan Netanyahu ile önümüzdeki ay görüşebilir
23-06-2023 14:48
Google News

Türkiye ile İsrail arasında son dönemde atılan normalleşme adımlarına bir yenisinin eklenmesi gündemde. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun kısa süre içinde bir araya gelecekleri iddia edildi.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, iki isim gelecek ay yüz yüze bir görüşme gerçekleştirecek ve uzun süredir mesafeli olan Türkiye-İsrail ilişkilerini iyileştirmek için birtakım adımlar atacak. Haberde, Erdoğan-Netanyahu görüşmesinin liderlerin takvimi izin verirse Temmuz ayı içinde Ankara'da gerçekleşeceği ifade edildi.

DOĞAL GAZ KONUSU DA MASADA OLACAK

Diğer yandan haberde, iki lider arasındaki görüşmede Gazze Şeridi'nden Avrupa'ya Türkiye üzerinden sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) taşınması için müzakerelerin de yapılabileceği öne sürüldü. Ancak bölgede ne kadar gaz bulunduğu şu an için bilinmiyor. Ayrıca İsrail'de LNG ihraç terminali veya Türkiye'ye gaz taşıyacak bir boru hattı da yok. Milyarlarca dolara mal olacak söz konusu projelerin yapım aşamasının da yıllar sürebileceği ifade ediliyor.

Kaynaklar, Türkiye ile İsrail arasında olası bir doğal gaz anlaşmasının ilişkileri onarmaya yardımcı olabileceği görüşünde. Zira İsrail hükümeti geçtiğimiz pazar günü bir açıklama yaparak, Gazze'deki bir gaz sahasının geliştirilmesine izin verileceğini ilan etmişti.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ