Politika

BM Genel Sekreteri Guterres de

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta dile getirdiği 'Dünya 5'ten büyüktür' sözü BM'ye ilham oldu. BM Genel Sekreteri Guterres, daimi üye açıklaması yaptı; Erdoğan sosyal medyadan destek yanıtı verdi.

BM Genel Sekreteri Guterres de
14-08-2024 21:53
14-08-2024 21:56
Google News

ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

Son dakika haberi: Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada BM Güvenlik Konseyi'nde sadece 5 daimi üye olmasını eleştirdi, Afrika kıtasının konseyde hiç temsil edilmediğini vurguladı. 

Guterres'in açıklamasına destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan verdiği yanıtta, "Görüşlerinizi samimiyetle ve yüksek sesle ifade etmeniz, dünyanın yeniden adil bir sisteme sahip olması açısından oldukça kıymetlidir" dedi. 

"GÜVENLİK KONSEYİ'NİN YAPISI KÖKTEN DEĞİŞMELİ"

Dünyada savaşların arttığını ve toplumların acı çektiğinin altını çizen Erdoğan, "Küresel barış ve güvenliği temin etme görevini yerine getirmekten uzak olan BM Güvenlik Konseyi’nin yapısının kökten değiştirilmesi gerekmektedir. İnsanlığın bizden beklentisi budur" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR' DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı, açıklamasını şöyle noktaladı: 

"Biz, bu beklentilerin bir karşılığı olarak 'Dünya 5’ten Büyüktür' demeyi, 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' anlayışıyla hareket etmeyi sürdüreceğiz. Türkiye olarak, adil bir uluslararası sistem ve günümüz şartlarına uygun bir BM Güvenlik Konseyi’nin oluşması için samimiyetle uğraş veren tüm dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz."

Sayın Genel Sekreter,

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin günümüz şartlarıyla uyumlu ve adil bir şekilde bir reforma tabi tutulması hakkındaki görüşlerinizi samimiyetle ve yüksek sesle ifade etmeniz, dünyanın yeniden adil bir sisteme sahip olması açısından oldukça…

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) August 14, 2024#ESHAHABER.COM.TR


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ