
Bodrum çökertme kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Bodrum’a ait yöresel bir lezzettir. Alt katında çıtır çıtır kızarmış kibrit patatesler, onun üstünde marine edilmiş et parçaları ve sarımsaklı yoğurt ile adeta bir lezzet şöleni oluşturuyor.
Bodrum çökertme kebabı yapmak için öncelikle etleri marine etmek ve buzdolabında dinlendirmek gerekiyor. Dinlenen etler yüksek ateşte yağsız tava da kızartılıyor ve kızartılmış kibrit patates ile buluşturuluyor. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos gezdirilerek servis ediliyor.
Orijinal Bodrum çökertme kebabı bonfile ya da biftek etinden yapılırken tarifi kendinize göre tavuk eti ya da köfte ile de uyarlayabilirsiniz.
BODRUM ÇÖKERTME KEBABI KAÇ KALORİ?
Bir porsiyon Bodrum çökertme kebabı yaklaşık 580 kalori değerindedir.
İşte görüntüsü ile dahi iştah kabartan, lezzetiyle bayılacağınız Bodrum çökertme kebabı tarifi…
BODRUM ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ
4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA
Bodrum çökertme kebabı tarifi için malzemeler;
Eti için:
400 gram dana bonfile ya da biftek,4 çorba kaşığı zeytinyağı,1 çay kaşığı kekik,1 çay kaşığı pul biber,1 adet küçük boy rendelenmiş soğan,Yarım çay kaşığı karabiber,Yarım çay kaşığı kimyon,1,5 çorba kaşığı yoğurtKibrit patates kızartması için:
3 adet patates,Sıvı yağSosu için
2 diş sarımsak,1 çay kaşığı pul biber,Süzme yoğurtBodrum çökertme kebabı tarifi nasıl yapılır?
Bodrum çökertme kebabı servis önerisi:
Arzuya göre Bodrum çökertme kebabını servis etmeden önce salçalı sos yapabilir ve bu sosu yemeğin üzerinde gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Editor : Eshahaber