Yaşam

Borcamda kedi dilli tiramisu tarifi: 20 dakikada hazır!

Borcamda 20 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik tiramisu tarifini keşfedin. Kedi dili ve enfes muhallebisiyle tiramisu, sofralarınıza neşe katacak.

Borcamda kedi dilli tiramisu tarifi: 20 dakikada hazır!
22-02-2025 17:17
Google News

Son yılların gözdesi tiramisu hem hafif hem de muhteşem lezzetiyle bir çırpıda öne çıkıyor. Orijinali İtalyan olan bu tatlı, Türk mutfağına güçlü bir giriş yaptı; bir anlamda yerel tatlılarımız arasına yerleşti diyebiliriz.

Sizin için kolay ve pratik tiramisu tarifi hazırladık: Bu tarifi borcamda kedi diliyle 20 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz.

Enfes bir muhallebi ile kedi dilini buluşturan tiramisu, peynir ve kahvenin şaşırtıcı derecede müthiş uyumunu yansıtıyor. O halde; borcamda kedi dilli ve muhallebili tiramisu tarifini adım adım öğrenelim!

Küçük kaplarda hazırlanmış tiramisu tatlısı

TİRAMİSU TARİFİ

Tiramisu için Malzemeler:

1 paket kedi dili

Kedi dilini ıslatmak için: 1,5 yemek kaşığı Türk kahvesi ve 1,5 kaşık toz şeker

Üzeri için; kakao

Muhallebisi için;

1 litre süt

1 yumurta

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı nişasta

10 yemek kaşığı toz şeker

200 gram labne

1 kutu krema

KEDİ DİLLİ KOLAY TİRAMİSU YAPILIŞI

Adım 1:

Kedi dillerini ıslatmak için kahveli suyu hazırlayalım.

Kahve ve şekeri yarım bardak kadar ılık suda güzelce çözdürelim. Bir kenarda bekletelim.

Not: Türk kahvesi yerine granül kahve de kullanabilirsiniz

Adım 2:

Şimdi tiramisu muhallebisini hazırlayalım.

Muhallebi için labne ve krema hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırıp ocağa alalım.

Orta ateşte yoğunlaşana kadar pişirelim.

Adım 3:

Ocaktan aldıktan sonra labne ve kremayı sırayla ekleyip güzelce çırpalım.

Adım 4:

Kedi dillerini tek tek kahveli suda ıslatıp borcama tek sıra dizelim.

Üzerine muhallebinin yarısını gezdirelim.

Muhallebinin üzerine bir sıra daha ıslatılmış kedi dili dizelim.

Kalan muhallebiyi en üste güzelce yayalım.

Adım 5:

Tiramisu tatlısını dinlendirelim. Soğuduktan sonra servis ederken üzerine bir süzgeç yardımıyla kakao serpelim. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir:

Türklerde ilk maya: Nohut mayası! Ekmek ve yoğurt yapımında ana malzemeTürklerde ilk maya: Nohut mayası! Ekmek ve yoğurt yapımında ana malzeme

Hafta sonu eğlencesi: Rengarenk vitray kurabiye tarifiHafta sonu eğlencesi: Rengarenk vitray kurabiye tarifi

#ESHAHABER.COM.TR #haber #gündem #sondakika #news #press #worldnews
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray2363+36
2Fenerbahçe2357+37
3Samsunspor2446+13
4Beşiktaş2341+13
5Eyüpspor2440+12
6Göztepe2235+13
7Başakşehir FK2333+8
8Kasımpaşa2431-5
9Çaykur Rizespor2430-11
10Antalyaspor2430-15
11Trabzonspor2229+10
12Gaziantep FK2229-2
13Alanyaspor2328-6
14Konyaspor2425-8
15Sivasspor2424-12
16Bodrum FK2423-12
17Kayserispor2221-19
18Hatayspor2413-19
19Adana Demirspor233-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ