Teknoloji

Böyle ödül düşman başına! Dünyayı krize sokmuştu: Kabul etmek zorunda kaldı...

Geçtiğimiz ay tüm Dünyayı kilitleyen mavi ekran hatası nedeniyle CrowdStrike başkanı bu yılın En Epik Başarısızlık ödülünü aldı. CrowdStrike Başkanı Michael Sentonas, aldığı ödülü şirketin en belirgin yerinde sergileyeceğini söyledi.

Böyle ödül düşman başına! Dünyayı krize sokmuştu: Kabul etmek zorunda kaldı...
13-08-2024 09:28
Google News
ESHAHABER GÜNCEL GÜNDEM HABERLERİ....

CrowdStrike'ın itibarı geçen ay yaşanan büyük BT kesintisinin ardından sarsıldı. Ancak siber güvenlik şirketi alaylardan kaçmak yerine, geçtiğimiz hafta sonu "en epik başarısızlık" için bir siber güvenlik aşağılama ödülünü kabul ederek hatayı "sahiplenmeye" karar verdi.

Tarihin en büyük kesintisi! Kabus gibi olay Dünya geneline işte böyle yansıdı...Tarihin en büyük kesintisi! Kabus gibi olay Dünya geneline işte böyle yansıdı...

EN EPİC BAŞARISIZLIK ÖDÜLÜNÜ ALDI!

DEF CON bilgisayar korsanlığı şovunda, yıllık Pwnie Ödülleri siber güvenlik endüstrisindeki başarıları ve büyük hataları ödüllendiriyor.

En Epik Başarısızlık ödülünün geçmişteki "kazananları" arasında Microsoft, TSA ve Twitter yer alıyor.

Bu yıl, CrowdStrike'ın milyonlarca Windows PC ve sunucusunu çürüten hatalı bir güvenlik güncellemesini yanlışlıkla dağıtmasının ardından bu kötü şöhretli unvanı alacağına hiç şüphe yoktu.

CROWDSTRİKE ÖDÜLÜ KABUL ETTİ!

CrowdStrike bu ödülü kolayca görmezden gelebilecek olmasına rağmen, CrowdStrike Başkanı Michael Sentonas ödülü bizzat kabul ederek diğer siber güvenlik profesyonellerinden oluşan izleyicilerden alkış aldı.

Sentonas, CrowdStrike'ın hatalarını "sahiplenebilmesi" için ödülü kabul etmesinin önemli olduğunu söyledi. İzleyicilere "Kesinlikle almaktan gurur duyulacak bir ödül değil.

Sanırım ekip hemen gelip ödülü alacağımı söylediğimde şaşırdı çünkü bu konuda korkunç bir hata yaptık. Bunu birkaç farklı kez söyledik. Ve buna sahip olmak çok önemli.

ALDIKLARI ÖDÜLÜ ŞİRKETİN EN BELİRGİN YERİNE YERLEŞTİRECEKLER

"Aldığı ödülü CrowdStrike'ın Teksas'taki merkezinde belirgin bir şekilde sergileyeceğini söyledi "çünkü işe gelen her CrowdStriker'ın bunu görmesini istiyorum."

Sentonas, "Amacımız insanları korumak ve biz bunu yanlış yaptık," dedi. "Herkesin böyle şeylerin olamayacağını anladığından emin olmak istiyorum ve bu topluluk bununla ilgili." Bu jest diğer siber güvenlik çalışanlarından övgü aldı çünkü bir şirketin Pwnies'ten En Epik Başarısızlık ödülünü alması nadir görülen bir durumdur.

Yine de CrowdStrike'ın itibarını onarmak için önünde uzun bir yol var. Şirket aleyhine, geçen ayki kesintiye neden olduğu için tazminat ödemesini talep eden bir çift toplu dava açılmış durumda.

Ayrıca, kesinti nedeniyle binlerce uçuşunu iptal etmek zorunda kalan Delta Air Lines da CrowdStrike ve Microsoft'a karşı dava açmayı düşünüyor.

#ESHAHABER.COM.TR
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ