Dünya

BRICS Zirvesi'nde garip görüntü: Şi Cinping'in yardımcısı yaka paça dışarı çekildi

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping'in gerisinde kalan Çinli bir yetkilinin etkinlik salonuna girmesi güvenlik tarafından engellendi. Ortaya garip görüntüler çıktı.

BRICS Zirvesi'nde garip görüntü: Şi Cinping'in yardımcısı yaka paça dışarı çekildi
24-08-2023 15:12
Google News

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, Çarşamba günü Güney Afrika'daki BRICS Zirvesi'ne geldi ancak güvenlik kontrolünden geçerken oldukça tuhaf bir olayla karşılaştı. Olaya ilişkin viral hale gelen bir videoda, Jinping'in kapıdan içeri girdiği ve onu takip eden bir adamın güvenlik tarafından salona girmesi engellendiği görülebiliyor.

Security guard blocks aide to Xi Jinping at BRICS Summit

A Chinese official was seen lagging behind Xi Jinping at the summit in South Africa. As he attempted to catch up within the president, his movements raised the suspicions of security personnel. pic.twitter.com/3ZQrLoVcdI

— RT (@RT_com) August 23, 2023

Güvenlik, Jinping'in ardından adamın içeri girmesini engelliyor ve kapıyı kapatıyor. Çin başkanı kısa bir süreliğine arkasına bakıyor ama sonra tek başına yürümeye devam ediyor.

Rus medyası 'Russia Today' viral videoyu Twitter'da paylaştı ve Çinli yetkilinin Jinping'in gerisinde kaldığını, bunun da kafa karışıklığına yol açtığını açıkladı. “Güney Afrika'daki zirvede Çinli bir yetkilinin Xi Jinping'in gerisinde kaldığı görüldü. Başkana yetişmeye çalışırken yaptığı hareketler güvenlik personelinin şüphelerini artırdı" diye tweet attı.

Kaynak: HABER7.COM


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ