Spor

Bu golü hatırladınız mı? Fotoğraftaki top Tunuslu sahibine servet kazandıracak!

1986 Dünya Kupası'nın en ikonik anlarından biri de Diego Armando Maradona'nın İngilizlere eliyle attığı goldü. O maçta orta hakemlik yapan Tunuslu Ali bin Nasser, Maradona'nın meşhur golünün kahramanı olan topu yıllarca sakladı. Şimdi de Londra'da satışa çıkaracak.

Bu golü hatırladınız mı? Fotoğraftaki top Tunuslu sahibine servet kazandıracak!
15-10-2022 18:18
Google News

Futbolla ilgi alakası olan ya da olmayan çoğu insan Diego Armando Maradona'nın İngilizlere attığı meşhur golü bilir. Ceza sahasına gelen topu eliyle yumuşatıp kaleciyi avlayan Maradona, ülkesini yarı finale taşıyıp İngilizlere unutamayacakları bir hezimeti yaşatmıştı.

Maradona'nın İngilizlere attığı golün fotoğrafı

Aztek Stadyumu'ndaki çoğu Arjantinlinin galibiyeti kutladığı esnada maçın hakemi Ali bin Nasser, meşhur topu önce kaldığı otele, daha sonra evine götürdü. Senelerdir sakladığı top, şimdilerde Londra'daki bir müzayede de satışa çıkarılıyor. İstenen rakam ise dudak uçuklatacak cinsten.

MAÇIN SİYASİ TARAFI DAHA BASKINDI

1986 Dünya Kupası çeyrek finalindeki Arjantin İngiltere eşleşmesi, spor dışında değerlendirilmeye oldukça müsait bir maçtı. İşin siyasi tarafı karşılaşmayı daha da dikkat çekici hale getirmişti.

55 yıldır oynuyor, hedefi dünya tarihine geçmek! Oğullarını eskiten Şerif amca, şimdi torunlarını bekliyor55 yıldır oynuyor, hedefi dünya tarihine geçmek! Oğullarını eskiten Şerif amca, şimdi torunlarını bekliyor

İki ülke meşhur müsabakadan 4 yıl kadar önce Falkland Adaları için savaşmış ve Arjantin, İngilizlerin zaferini kabul etmişti.

Onlarca Arjantinli, Britanya Krallığı'nın sömürdüğü Falkland Adaları'nı savunurken hayatını kaybetmişti. Bu sebeple maçın arka planı, futbolun önüne geçecek nitelikteydi.

TEK KİŞİLİK DEV KADRO

Aztek Stadyumu'ndaki kritik mücadelenin ilk yarısını İngilizler 1-0 önde kapattı. Ada futbolunun yıldızı Gary Lineker, Arjantin ağlarına gönderdiği golle takımının yarı final yolundaki umutlarını arttırmıştı.

Ali bin Nasser

Fakat Arjantin'den Diego Armando Maradona, 4 dakika aralıklarla attığı 2 golle ülkesini yarı finale taşıyan taraf oldu. Özellikle eliyle attığı gol senelerce konuşuldu. İngilizler de bu süre içerisinde hem Maradona'yı hem de maçın hakemi Ali bin Nasser'i suçladı.

İNGİLİZLERDEN HAKEME HIRSIZLIK SUÇLAMASI!

Geçtiğimiz günlerde Ali bin Nasser'in İngiltere'ye gelerek Londra'daki bir müzayede de meşhur topu satmaya kalkışması ülkede gündem oldu.

Gary Lineker ve başını çektiği bir ekip, Nasser'i hırsızlıkla suçlarken müzayedenin iptal edilmesini talep etti. Maradona'ya olan yakınlığıyla bilinen Nasser ise, kapısına gelen muhabirleri geri göndererek topu satmakta kararlı olduğunu söyledi.

Adidas'ın 1986 Dünya Kupası için ürettiği Aztek marka top, şimdilerde tarihi bir ücrete satılmak üzere. Maradona'nın eliyle attığı gole konu olan meşin yuvarlağı, 3 milyon Sterline yeni sahibini bulacak.

Maradona'dan Tunuslu hakeme forma:

Daha önce Maradona'dan imzalı forma da alan hakem Nasser, "İnsanların ne düşündüğü umurumda değil. Topu satacağım" diye konuştu.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ