Buffalo wings, Amerika mutfağının en sevilen ve en çok talep edilen yemeklerinden biridir. Yapımı oldukça kolay olmasının yanında iştah açan görüntüsüyle misafir sofralarını anında zenginleştirir. Buffalo wings, günün her anında birkaç püf noktayla kısa sürede tam kıvamını tutturarak hazırlanabilir. Türk mutfağında oldukça alışık olduğumuz baharatlarla zenginleştirilen buffalo wings yemeğinin lezzetini yakalamak için en önemli püf nokta tereyağıdır...
Ev yapımı portakallı limonlu kek nasıl yapılır? Limonlu kek tarifi...
Buffalo Wing Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 kg tavuk kanat
1 çay bardağı acı sos
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı mayanoz
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
3 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Hazırlanışı:
İlk olarak mısır nişastası ve kabarta toz büyükçe bir kabın içinde karıştırılır. Ardından tavuk kanatları mısır nişastası ve kabarta tozuna iyice bulanır. Tavuk kanatlarının tamamı kabartma tozu ve mısır nişastası olduktan sonra fırın tepsisine sıralanır ve 190 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar kızartılır.
Tavukları fırına verdikten sonra tereyağı orta boy bir sos tenceresine alınır ve üzerine bal ya da toz şeker, acı sos, tuz ve baharatlar ilave edilerek 3 dakika kadar kavurarak pişirilir.
Tavuklar hala fırında kızarırken yoğurt sosu da hazırlanır. Yoğurt sos için yoğurt ve mayonez karıştırılır.
Sosu hazırladıktan sonra fırında kızaran tavuklar çıkarılır ve büyük bir karıştırma kabının içine alınır. Tavukların üzerine hazırlanan sos dökülür ve tüm tavuklara eşit şekilde dağıtarak sosa bulanır.
Hazırlanan soslu tavuklar yoğurt sosla yan yana konarak servis edilebilir. Afiyet olsun...
Editor : Eshahaber