Gündem

Büro Memur-Sen'den provokatif eylemlere tepki: Sokaklar sorunların çözüm yeri değildir

Büro Memur-Sen, Suriye’deki Türk bayrağı yakma eylemleri ile Kayseri’de Suriyeli mültecilere karşı yaşanan provokatif eylemle ilgili bir açıklama yaparak; vatandaşların sokak eylemlerinden uzak durması çağrısı yapıldı.

Büro Memur-Sen'den provokatif eylemlere tepki: Sokaklar sorunların çözüm yeri değildir
02-07-2024 15:37
Google News

Büro Memur-Sen, Suriye’deki Türk bayrağı yakma eylemleri ile Kayseri’de Suriyeli mültecilere karşı yaşanan provokatif eylemle ilgili bir açıklama yaptı. Türk bayrağına yapılan saldırının kınandığı açıklamada, vatandaşların sokak eylemlerinden uzak durması, provokatif eylem ve sözlere itibar edilmemesi istendi.

TÜRKİYE-SURİYE NORMALLEŞMESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR SAHNEDE

Büro Memur-Sen’in açıklamasında Suriye’deki eylemlerin, Türkiye ile Suriye’nin normalleşme sürecine girmesinden rahatsız olanların teşvikiyle yapıldığı belirtilerek, “Suriye sınırları içerisinde bayrağımıza karşı yapılan hadsiz ve saygısız her türlü eylem ve söylemleri kınıyoruz. Ülkemizdeki mülteciler ile sınırlarımızın dışında ülkemize karşı yapılan provokatif eylemlerin aynı tarihe denk gelmesi, ülkemiz üzerinde büyük bir oyun oynandığının göstergesidir. Suriye ile sorunların çözülmesiyle bölgede sağlanacak barış ortamı ve bu ortamın mimarı, istikrarlı bir Türkiye, kaostan beklenen, bölgeyi sürekli müdahale edilebilir hale getirmek isteyen küresel güçleri rahatsız etmektedir.” İfadelerine yer verildi.

Bu tür provokatif eylemlerle birlik ve beraberliğimizin bozulması, ülkemizin kolayca müdahale edilebilir hale gelmesinin hedeflendiğinin dile getirildiği açıklamada, bunun için de uzun zamandır hassas noktamız olan mülteciler üzerinden plan yapılarak vatandaşlarımızın sokağa dökülmesi ve iç kargaşaya yol açmanın hedeflendiği kaydedildi.

DEVLETİMİZE DE MİLLETİMİZE DE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Bu tuzağa düşmemek için hem devlete hem de milletimize sorumluluk düştüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Devletimize düşen görev; Bu tür planlara fırsat vermemek, ülkemizde misafir olarak bulunan komşu devlet vatandaşlarının toplumsal gerginliğe yol açacak eylem ve söylemlerden uzak tutulmasını sağlamaktır. Yaşanan bazı hadiseler ‘münferit olay’ denilerek geçiştirilmemeli, öfke taşmadan yetkili mercilerce gereği yapılmalıdır. En küçük önü alınmayan provokatif eylem, istenmeyen noktalara taşınabilmektedir.” Denildi.

Üyeleri ve kamu görevlilerinin yanı sıra vatandaşlara da çağrıda bulunan Büro Memur-Sen, şunları kaydetti: “Yapılması gereken her zaman sağduyulu olmak, provokatif söylem ve sosyal medya paylaşımlarından etkilenmemek, güvenlik güçlerine yardımcı olmaktır. Sokaklar, sorunların çözüm yeri değildir. Yakarak, taşlayarak hiçbir sonuç elde edilemez. Devletimiz gerek ülkemizde gerekse sınırlarımızın ötesinde terör unsurlarıyla mücadelesini sürdürmektedir. Bu başarılı mücadelede devletimizin yanında olmak hepimizin vatandaşlık görevidir.”

Açıklamada ayrıca Kayseri’de yaşanan provokatif eylemin büyümeden sona erdirilmesinde, gelişmeleri takip ederek gerekli uyarıları yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç ile güvenlik güçleriyle birlikte eylemin büyümesini engelleyen ve büyük çaba sarf eden Kayseri Valisi Sayın Gökmen Çiçek’e de teşekkür edildi.


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ