Gündem

Bursa depremi neyin habercisi? Naci Görür Büyük Deprem İçin Uyardı

Bursa’da bu sabah meydana gelen deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür, büyük deprem için uyarılarda bulundu.

Bursa depremi neyin habercisi? Naci Görür Büyük Deprem İçin Uyardı
03-08-2024 18:28
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Yer bilimi uzmanlarının deprem riski nedeniyle geçmişte de defalarca uyardığı Bursa’dan bugün sabah saatlerinde deprem haberi geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bursa'da saat 05.05'te 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyuruldu.

NACİ GÖRÜR UYARDI!

Bursa’da bu sabah gerçekleşen 4.0 büyüklüğünde depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Bursa depremine ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Geçmiş yıllardaki 2 depremi de hatırlatan Görür, fay hatlarına dikkat çekerek " Bu fayların daha büyük deprem üretme potansiyelleri var"  paylaşımını yaptı.

Mustafakemalpaşa-Orhaneli Fay zonuna dikkat çeken Görür, buradaki fayların büyük deprem üretme potansiyeli olduğunu söyleyen Görür, paylaşımında şunlara da dikkat çekti:

* Bursa, Gazioluk- Orhaneli’nde 4,1 deprem oldu. Hemen Bursa güneyindeki Mustafakemalpaşa-Orhaneli Fay zonu bölgesinde oldu.

* Zon doğrultu atımlı ve sağ yönlü. Bu fayların daha büyük deprem üretme potansiyelleri var. Bknz. Bursa ve yöresindeki 1855, 1857, 1953, 1954 depremleri...

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ