Teknoloji

Bütün Dünya'yı kilitlemişti: CrowdStrike, nedenini açıkladı!

Microsoft krizinin merkezinde yer alan siber güvenlik şirketi CrowdStrike, 'Temel Neden Analizi' raporunda arızayı tetikleyen gerçek nedeni açıkladı.

Bütün Dünya'yı kilitlemişti: CrowdStrike, nedenini açıkladı!
08-08-2024 11:47
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Şirket analizde, krizin tespit edilmemiş bir sensörden kaynaklandığını iddia etti. Raporda yer alan bilgiye göre, 20 girdi alanına sahip olması beklenen güncellemenin 21 alana sahip olması sistemlerin kafasını karıştırdı. Ekstra verinin nereden geldiğini anlamaya çalışan sistemler, çökerek küresel çapta krize neden oldu.

Geçtiğimiz ay yaşanan Microsoft krizinin merkezinde yer alan siber güvenlik şirketi CrowdStrike, dünya çapındaki kesintiye tek bir sensör hatasının yol açtığını iddia etti.

8 milyondan fazla Microsoft kullanıcısı 19 Temmuz'da bilgisayarlarının açılmadığını ve monitörlerin "mavi ekran" gösterdiğini bildirmişti.

Arıza, televizyon kanallarının kapanması, hava yolculuklarının aksaması ve hastanelerin randevuları iptal etmek zorunda kalmasıyla geniş çaplı bir kaosa neden oldu.

Küresel yazılım krizinin ardından uzmanlar uyardı! Dünyayı bekleyen tehlike... Küresel yazılım krizinin ardından uzmanlar uyardı! Dünyayı bekleyen tehlike...

"KANAL 291 OLAYI"

CrowdStrike, kısa bir süre sonra yayınladığı ön raporda , kesintinin Falcon sensöründe yapılan hatalı bir güncellemeden kaynaklandığını iddia etti.

Şimdiyse daha kapsamlı bir "Temel Neden Analizi" raporunda CrowdStrike, krizin sadece tespit edilmemiş bir sensörden kaynaklandığını iddia etti. Şirket bu hatayı, "Kanal 291 olayı" diye adlandırdı.

SAYI UYUŞMAZLIĞI ARIZAYA NEDEN OLDU

CrowdStrike, Falcon sistemini güncellediğinde olası saldırılar için kontrol ettiği sensörlerin yerini ya da sayısını değiştiriyor.

Hatalı güncelleme 19 Temmuz'da gerçekleştirildiğinde, sistemin 20 girdi alanına sahip olmasını bekliyordu ancak bunun yerine 21 girdi alanı vardı.

Bu "sayı uyuşmazlığı" sistemlerin belleğini doldurdu ve Microsoft arızasına yol açtı.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ