Gündem

Çavuşoğlu'ndan açıklama: ABD ile sorunları çözmek istiyoruz

Haber 7 - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, ''ABD ile ilişkilerimizdeki yaşadığımız sorunları çözmek istiyoruz. Roma'daki toplantı, Cumhurbaşkanımızla Biden arasındaki görüşme, bu anlamda önemli'' ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'ndan açıklama: ABD ile sorunları çözmek istiyoruz
18-05-2022 03:44
Google News

ABD'de konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Dünya zor ve kritik bir dönemden geçiyor. Çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmalı süreç liderlik gerektirir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde krizlerin çözümü için çalışıyoruz'' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu New York'ta Türk-Amerikan toplumu buluşma programına katıldı.

Yaptığı konuşmada Ukrayna-Rusya savaşına değinen Çavuşoğlu, "Savaşın devam etmesini isteyen ülkeler var. Ama savaşın bedelini Ukrayna halkı ödüyor. Bir an önce ateşkesin sağlanması lazım" dedi.

Türkiye'nin dünyada aktif dış politika izlemeye devam edeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Ukraynalı askerlerin Mariupol bölgesinden çıkarılması için yoğun çaba sarfediyoruz" ifadesini kullandı.

ABD İLE SORUNLARI ÇÖZMEK İSTİYORUZ

Konuşmasında, ABD ile ilişkilere de yer veren Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki sorunları çözmek istediklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasında varılan uzlaşı sonucu stratejik mekanizma kuruldu. ABD ile işbirliğimizi geliştirebileceğimiz konuları ele alacağız. Türkiye ile ABD arasında liderler düzeyinde bu yıl görüşme gerçekleştirmeyi bekliyoruz" dedi.