Dünya

"Çelik Kubbe" Yunan basınında

Çelik Kubbe, Yunanistan’da geniş yankı uyandırdı. Ülkedeki bütün medya organlarında Çelik Kubbe sisteminin detayları anlatıldı. Yapay zeka destekli olmasına vurgu yapıldı. 'Türk semalarında kuş bile uçmayacak' yorumları yapıldı.

07-08-2024 18:28
Google News
EshaHaber Gündem Haberler

Gök Vatan’a yönelik hava savunma sistemi Çelik Kubbe, Yunan basınında manşetleri süsledi. 

Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde alınan kararları haberleştirdi.

Çelik Kubbe hava savunma sistemine dikkat çekildi.

Türkiye’nin Korkut, Hisar ve Siper hava savunma sistemlerinin artık entegre şekilde çalışacağı yazıldı.

Devlet Kanalı ERT ile Skai televizyonu da Çelik Kubbe’nin yerli ve milli kaynaklarla geliştirilmesini ön plana çıkardı. Sistemin yapay zeka destekli çalışacağına vurgu yaptı.

Yunan haber sitesi in.gr da Çelik Kubbe’nin detaylı görüntülerini verdi. Türkiye’nin yakında uzay programına başlayacağını belirtti.

Newsbreak isimli haber sitesi de Çelik Kubbe ile ilgili olarak “Türk semalarında kuş bile uçmayacak” manşeti attı. Türk savunma sanayiindeki gelişiminin devam ettiğini vurguladı.

GÖK VATAN'IN YENİ OYUNCUSU: ÇELİK KUBBE

Türkiye'nin kapsamlı hava savunma sistemi için kritik adım geldi. Savunma Sanayii İcra Komitesi, ‘Çelik Kubbe’ sistemini karara bağladı. En alttan başlayıp en uzun menzile kadarmerkezli ve yapay zeka destekli bir kalkan sağlayacak bu yapı Gök Vatan’da kuş uçurtmayacak.

eshahaber.com.tr
Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ