Cennet çorbası, mısır unuyla hazırlanan bir çorbadır. Çok az malzeme ile yapılan ve lezzetiyle çok sevilen bir çorba tarifidir. Hızlı bir şekilde hazırlanmasıyla da oldukça tercih edilmektedir.
Cennet çorbası yapmak için öncelikle mısır unu kavrulur. Soğan ve patatesler iri iri doğranarak içerisine eklenir ve kavurmaya devam edilir. Hemen ardından sıcak su arzuya gerek tavuk suyu ya da sebze suyu da eklenerek pişmeye bırakılır. Patatesler pişince blenderden çekilir ve servise hazır hale gelir.
İşte yapımı oldukça basit olan ama lezzetiyle damaklarda tat bırakan cennet çorbası tarifi…
CENNET ÇORBASI TARİFİ
5 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
Cennet çorbası tarifi için malzemeler;
1 adet kuru soğan,1 adet patates,2 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı zeytinyağı,3 yemek kaşığı mısır unu,1 diş sarımsak,7 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanılabilir),Tuz, karabiberCennet çorbası tarifi yapılışı;
Tencerenin içerisine yağları alıp eritin.Eriyen yağın içerisine mısır ununu ekleyip yaklaşık 3 dakika kavurun.Soğanları ve patatesleri iri bir şekilde doğrayın ve tencerenin içerisine ekleyip kavurmaya devam edin.Sebzeler güzelce kavrulduktan sonra sarımsağı ve damak tadınıza göre baharatlarını ilave edip 2 dakika kadar daha kavurun.Ardından sıcak suyu ilave edip ara ara karıştırarak pişirin.Sebzeler yumuşayıp dağılmaya başladığında çorbayı blenderden geçirin.Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.Servis yapmadan önce yağda kızdırdığınız toz biber ile üstünü süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Editor : Eshahaber