Gündem

CHP'de İmamoğlu-yavaş yarışında son perde! SGK borçlarında o açık ara önde

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yarış içerisinde olan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, SGK borçlarında da adeta yarış yapıyor. Borç yarışında 42 bin çalışan 5.7 milyar TL ile Yavaş önde.

CHP'de İmamoğlu-yavaş yarışında son perde! SGK borçlarında o açık ara önde
26-07-2024 15:48
Google News

   HABER7

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği belediyelerin Sosyal güvenlik Kurumu'na olan borçları gündemdeki yerini koruyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın SGK'ya en borçlu belediyeleri açıklamasıyla birlikte bir gerçek daha gözler önüne serildi. Işıkhan'ın açıkladığı borçlu belediyeler sıralamasında CHP'li belediyelerin birbirleriyle yarıştığı, CHP'nin 'çift forvet'i olarak açıklanan İmamoğlu ve Yavaş'ın 'büyük performans!' gösterdiği ortaya çıktı. 

İLK SIRADA MANSUR YAVAŞ VAR

Bakan Işıkhan'ın açıkladığı listede SGK'ya en fazla prim borcu olan belediye olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi öne çıktı. ABB'yi 2019 yılında 29 bin 500 çalışanla devralan, görevde kaldığı 5 yılda 17 bin 500 kişi işe alarak personel sayısını 42 bine ulaştıran CHP'nin 'Forvet'i Mansur Yavaş, SGK'ya 5.7 milyar TL ile en çok borcu olan belediye başkanı oldu.

İMAMOĞLU ÜÇÜNCÜ SIRADA

Listenin ikinci sırasında bir diğer CHP'li belediye olarak İzmir 5,3 milyar TL ile yer alırken, üçüncü sırada ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'çift forvet'lerinden bir diğeri olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yer aldı. 2024 yılı bütçesi 516 milyar lira olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 92 bin çalışanla SGK'ya en borçlu belediye listesinde ikinci sıraya oturdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin SGK'ya olan güncel borcu 3,3 milyar TL olarak açıklandı.

En borçlu belediyeler listesinde dördüncü sırada CHP yönetimindeki Adana Büyükşehir Belediyesi yer alırken, beşinci sırada ise CHP'nin kalesi olarak adlandırılan Şişli Belediyesi yer aldı.

YAVAŞ'IN İMAMOĞLU'NU GEÇMESİ DİKKAT ÇEKTİ

SGK'ya en borçlu belediyeler listesinde en dikkat çekici nokta olarak ise Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ilk sırada olması gösteriliyor. İmamoğlu yönetiminde 100 bine yakın personel çalıştıran İBB üçüncü sırada olurken, 42 bin personelle ABB'nin ilk sırada olması Mansur Yavaş'ın ekonomi yönetimindeki başarısızlığının en açık göstergesi olduğu belirtiliyor. 


Editor : Eshahaber
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ